TOKYO 2021. Pregătirea celor calificați trebuie să continue

TOKYO 2021. Pregătirea celor calificați trebuie să continue

Covaliu cere măsuri speciale pentru sportivi

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român este de părere că România ar trebui să-i declare de interes naţional pe sportivii care vor merge la Jocurile Olimpice de anul viitor.

Cătălin Mihai 0 comentarii

Șeful COSR, Mihai Covaliu, susține că sportivii români calificaţi la Olimpiadă, cât și cei care sunt în curs de calificare, ar trebui să beneficieze de măsuri speciale din partea autorităților pentru a se putea antrena corespunzător în vederea întrecerii de anul viitor de la Tokyo. „România ar trebui să-i declare de interes naţional, ca şi alte ţări. Asta înseamnă un regim special de reluare a pregătirii, să fie trataţi corespunzător. Italia a făcut un asemenea gest, ţările în care sportul chiar contează şi e un ambasador au luat această măsură de a-şi proteja sportivii care le reprezintă”, a declarat Covaliu.

Acesta mai consideră că la competiția de anul viitor vor avea câștig de cauză națiunile care vor încerca să diminueze impactul negativ al crizei provocate de Covid-19. „Statul trebuie să ţină cont de acest fapt, că aceşti sportivi, un segment mic, trebuie să devină de interes naţional. Cine va şti să minimalizeze impactul acestei crize, va avea câştig de cauză la Jocurile Olimpice. Noi suntem gata împreună cu federaţiile să facem această strategie pentru a depăşi acest moment greu pentru sportul din România”, a mai spus Mihai Covaliu.

Până ca statul român să ia măsuri, COSR, prin intermediul CTOSP (Comisia Tehnică Olimpică şi pentru Sportul de Performanţă), a elaborat recomandări de întocmire a planurilor de pregătire olimpică adaptată la domiciliu, care au fost transmise federaţiilor naţionale de specialitate, scopul fiind ghidarea sportivilor spre obţinerea şi menţinerea unei stări optime din punct de vedere fizic şi psihic.

Toate loturile naţionale şi olimpice ale României şi-au întrerupt pregătirea centralizată în 22 martie în contextul pandemiei de coronavirus, sportivii aflându-se în acest moment la domiciliu.

Deși erau programate să aibă loc în acest an, Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus și se vor desfăşura între 23 iulie şi 8 august 2021. Este pentru a patra oară în istorie când cea mai importantă competiție sportivă are de suferit. Până acum, doar cele Două Războaie Mondiale mai cauzaseră asemenea probleme.

Comentarii

loading...