Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cristiano Ronaldo a donat echipamente unor spitale din Portugalia

Cristiano Ronaldo a donat echipamente unor spitale din Portugalia

Celebrul fotbalist portughez Cristiano Ronaldo şi compatriotul său Jorge Mendes, un influent agent de jucători, au donat echipamente unor spitale din ţara lor, necesare tratării pacienţilor infectaţi cu coronavirus.

Rl online 0 comentarii

Beneficiarele donaţiilor sunt spitalul Santa Maria, din capitala Lisabona, şi spitalul Santo Antonio, din Porto, al doilea oraş al ţării. Echipamentele donate de Cristiano Ronaldo şi Jorge Mendes constau mai ales în paturi, ventilatoare, monitoare cardiace, pompe de perfuzie, seringi.

Deşi Portugalia a anunţat până acum doar 2.362 de cazuri de coronavirus şi 29 de decese, mult mai puţine decât Italia şi Spania, sistemul de sănătate din această ţară este deja sub presiune.

Premierul portughez Antonio Costa a declarat luni că spitalele publice din ţara sa au 1.142 ventilatoare, iar cele private, 250.

Pentru a face faţă crizei, guvernul a adus 500 de ventilatoare şi 4 milioane de măşti din China.

"Noi (sistemul sanitar) nu vom pierde niciodată controlul asupra situaţiei", a afirmat Costa.

Totuşi, profesioniştii din domeniul sănătăţii au exprimat îndoieli, legate mai ales de lipsa echipamentului de protecţie.

Luni, Ordinul Medicilor din Portugalia a avertizat că spitalele din această ţară duc lipsă de măşti, mănuşi şi viziere de protecţie.

Dintre persoanele infectate până acum, 165 lucrează în sistemul sanitar. Portugalia a decretat pe 18 martie stare urgenţă.

Comentarii

loading...