23.8 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăSportCristiano Ronaldo vrea încă un 10 la istorie

Cristiano Ronaldo vrea încă un 10 la istorie

Ziua cea mare a sosit! Ronaldo a lăsat vacanța din Grecia și a dat o fugă la Torino ca să facă vizita medicală și să fie prezentat oficial la noua sa echipă, Juventus.

Superstarul portughez a afișat o mină veselă în timp ce mergea pe banda de alergat, dorind parcă să spună: „Plesnesc de sănătate, vitalitate și prospețime!”. Pentru Ronaldo, imaginea de atlet desăvârșit este foarte importantă, întrucât transmite un mesaj subliminal adversarilor, care trebuie să știe că vor fi nevoiți să sufere mult în tentativa lor de a-l opri să înscrie goluri cu frecvența unui robot programat să facă acest lucru.

„Nu este ușor să joci în Italia, dar mă simt pregătit și sunt foarte motivat”, a spus fotbalistul care a marcat în medie 50 de goluri pe sezon în cei nouă ani petrecuți la Real Madrid. Celor care mustăcesc atunci când vine vorba de vârsta sa, 33 de ani, considerând că nu mai poate juca așa cum o făcea când era mai tânăr, Ronaldo le-a spus simplu: „Sunt diferit de acei jucători care se gândesc că la 33-34 de ani cariera lor se apropie de sfârșit și aleg să joace în China. Eu mă simt foarte bine fizic și psihic”.

Campionul european este convins că venirea la Juventus nu este un pas înapoi, întrucât „eu fac numai pași înainte” și crede că poate s-o transforme pe „Bătrâna Doamnă” în regina Europei prin câștigarea Ligii Campionilor. Ronaldo a cucerit cel mai râvnit trofeu din Europa la nivel de cluburi atât cu Real Madrid, în patru rânduri, cât și cu Manchester United, în 2008.

Pentru el lucrurile sunt simple și aici: „Liga Campionilor este un trofeu pe care toată lumea vrea să îl câștige. Am făcut istorie la Real Madrid, am făcut istorie la Manchester United și vreau să fac istorie la Juventus”. Miza cuceririi Champions League este una majoră pentru atacantul lusitan însuși, întrucât trofeul respectiv este probabil cel mai mare atu în lupta pentru Balonul de Aur, pe care Ronaldo o duce de 10 ani cu marele său rival de la Barcelona, Lionel Messi.

„Cristiano este obsedat să îl bată pe Messi”, a declarat în Marca fostul coechipier al lui Ronaldo la United, Ryan Giggs, însă portughezul a eschivat, punând interesul clubului mai presus de orice. „Dacă Juventus va câștiga trofee importante, voi avea și eu șansa să câștig alte trofee. Ceea ce contează este ca echipa să triumfe în toate competițiile”, a afirmat jucătorul cu cinci Baloane de Aur în palmares.

 

 

 

 

Cele mai citite

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad – de la rectorul plagiator, la rectorul student

Alegerile pentru funcția de rector al Universității „Aurel Vlaicu” (UAV) din Arad au înregistrat o premieră mondială: un student a ajuns rector. După...

Incendiu la DSVSA din Pitești

Un incendiu a izbucnit, astăzi, într-o încăpere aflată în incinta sediului Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Piteşti."La sosirea forţelor de...

Șefa Federației Române de Gimnastică Ritmică, despre avansurile primite: “La început mă deranja”

Irina Deleanu, în vârstă de 48 de ani și șefa Federației Române de Gimnastică Ritmică, impresionează cu o siluetă de invidiat, rezultat al unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă