15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportCriză financiară la Tottenham! Englezii au împrumutat 175 de milioane de lire

Criză financiară la Tottenham! Englezii au împrumutat 175 de milioane de lire

După ce competiţiile au fost suspendate în martie din cauza pandemiei, gruparea londoneză a estimat că va pierde peste 200 de milioane de lire sterline până în iunie 2021, deoarece nu va mai obţine bani din vânzarea de bilete la meciurile echipei sau de pe urma altor activităţi desfăşurate pe stadionul său (conferinţe, concerte, alte sporturi).

Preşedintele lui Tottenham, Daniel Levy, a subliniat că în 20 de ani de când se află la conducerea clubului, acesta nu s-a confruntat cu probleme atât de mari ca acelea apărute după izbucnirea pandemiei de Covid-19.

Stadionul lui Tottenham, a cărui construcţie a costat 1 miliard de lire sterline, ar fi urmat să găzduiască o partidă a echipei de rugby Saracens, duelul boxerilor Anthony Joshua şi Kubrat Pulev pentru titlul mondial la categoria grea şi mai multe meciuri din Liga profesionistă de fotbal american (NFL).

Premier League se va relua pe 17 iunie, dar în viitorul apropiat nu vor avea loc meciuri cu spectatori. În aceste condiţii, Tottenham a făcut apel la Covid Corporate Financing Facility (CCFF), un mecanism instituit de guvern pentru împrumuturi pe termen scurt, iar fondurile nu vor fi obţinute pentru a aduce jucători.

La sfârşitul lui martie, Tottenham a provocat indignare când a anunţat că va plasa în şomaj tehnic 550 de angajaţi, care nu sunt jucători. Clubul a renunţat apoi la această idee.

Cele mai citite

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...
Ultima oră
Pe aceeași temă