10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportCum a devenit Italia a doua favorită la câștigarea Euro 2020

Cum a devenit Italia a doua favorită la câștigarea Euro 2020

Naționala Italiei este revelația Euro 2020, după meciurile din faza grupelor. Echipa antrenată de Roberto Mancini a impresionat nu doar prin victoriile pe linie, fără gol primit, ci mai ales prin evoluția dezinvoltă, care nu seamănă deloc cu acel stil de joc tacticizat din trecut.

„Squadra Azzura” a avut un start lansat la această ediție a Campionatului European, chiar în meciul inaugural, învingând-o cu 3-0 pe Turcia. Au marcat Lorenzo Insigne și Ciro Immobile, după ce Merih Demiral a deschis tabela cu un autogol.

În cea de-a doua partidă, o „dublă” a lui Manuel Locatelli și o reușită a lui Ciro Immobile (care era printre favoriții la câștigarea titlului de golgheter înainte de începutul competiției) au adus o nouă victorie confortabilă, de data aceasta în fața Elveției.

Italia se afirma deja ca una dintre echipele importante de la acest turneu, statut confirmat în ultima rundă din faza grupelor, prin victoria contra Țării Galilor. Matteo Pessina a marcat unicul gol al unei întâlniri în care italienii nu au mai forțat, așa cum era și normal. Energia trebuia economisită pentru meciul din optimile de finală, care va fi împotriva Austriei.

Astfel, din a șasea favorită (ba chiar a șaptea sau a opta la unele case de pariuri), echipa pregătită de Mancini a devenit a doua favorită la câștigarea competiției. Cota antepost medie a scăzut de la 10.00 la 6.00, în timp ce naționala creditată cu cele mai mari șanse să ridice trofeul, Franța, are cota 4.50.

Cum s-a petrecut transformarea

Roberto Mancini a venit la cârma naționalei în anul 2018, după ratarea calificării la turneul final al Cupei Mondiale. A găsit jucători blazați, dar mulți dintre ei cu impresii de mari vedete. Prioritatea fostului atacant a fost să readucă o atmosferă bună în vestiar, apoi să pună bazele unei echipe muncitoare, în care niciun component să nu se considere mai important decât celălalt.

Construind aproape de la zero, i-a fost mai ușor să impună filosofia de joc dorită. A renunțat la tiparul tradițional, la „catenaccio”, și a adoptat un model asemănător cu cel al Olandei, atunci când batavii erau supranumiți „Portocala mecanică”. Italienii au regăsit bucuria de a juca fotbal.

Culmea, s-a confirmat că „cea mai bună apărare este atacul”. În acest moment, Italia a ajuns la 11 meciuri fără gol primit. Până la turneul final al Euro 2020, „albaștrii” obținuseră următoarele rezultate:

·         4-0 cu Estonia (meci amical)

·         2-0 cu Polonia (preliminariile Euro 2020)

·         2-0 cu Bosnia-Herțegovina (preliminariile Euro 2020)

·         2-0 cu Irlanda de nord (preliminariile Euro 2020)

·         2-0 cu Bulgaria (preliminariile Euro 2020)

·         2-0 cu Lituania (preliminariile Euro 2020)

·         7-0 cu San Marino (meci amical)

·         4-0 cu Cehia (meci amical)

Așa cum se poate vedea, Italia nu numai că nu a primit gol, dar a și marcat minim de două ori în fiecare partidă.

Naționala antrenată de Mancini este favorită în meciul cu Austria (26 iunie, ora 22:00), din optimile de finală, având cota 1.53 să câștige, la Superbet pariuri sportive.

Lotul Italiei pentru Euro 2020

 

Portari: Salvatore Sirigu (Torino), Gianluigi Donnarumma (AC Milan), Alex Meret (Napoli).

Fundași: Giorgio Chiellini (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Alessandro Florenzi (Paris Saint-Germain), Francesco Acerbi (Lazio), Emerson Palmieri (Chelsea), Leonardo Spinazzola (Roma), Giovanni Di Lorenzo (Napoli), Alessandro Bastoni (Internazionale), Rafael Toloi (Atalanta).

Mijlocași: Bryan Cristante (Roma), Jorginho (Chelsea), Marco Verratti (Paris Saint-Germain), Nicolo Barella (Internazionale), Gaetano Castrovilli (Fiorentina), Manuel Locatelli (Sassuolo), Stefano Sensi (Internazionale), Federico Bernardeschi (Juventus), Federico Chiesa (Juventus)

Atacanți: Andrea Belotti (Torino), Ciro Immobile (Lazio), Lorenzo Insigne (Napoli), Domenico Berardi (Sassuolo), Giacomo Raspadori (Sassuolo).

Echipa folosită contra Elveției, în cel mai bun meci făcut până acum la turneul final: Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini (Acerbi 24), Spinazzola – Barella (Cristante 87), Jorginho, Locatelli (Pessina 86) – Berardi (Tolói 70), Immobile, Insigne (Chiesa 69).

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă