10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportCum au fost umiliți marii sportivi. Politicienii au stat pe locuri de...

Cum au fost umiliți marii sportivi. Politicienii au stat pe locuri de onoare la EURO 2020

Sportivii din “Generația de aur” a fotbalului românesc au stat în tribuna a doua la meciul de deschidere, la București, a EURO 2020 – meciul dintre Austria și Macedonia de Nord.

Printre cei care au văzut meciul din tribuna a doua s-au numărat foștii internaționali Gica Hagi, Gică Popescu și Dorinel Munteanu.

La același meci, în tribuna oficială a Stadionului Național au stat politicienii. Printre spectatorii de pe locurile VIP s-au numărat președintele Senatului, Anca Dragu, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban precum și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

“Am zis că mă duc pentru fotbal. Pentru mine nu înseamnă nimic un loc pe fotoliu sau la VIP. Ce să spun – așa am fost repartizat, tratat. Mă doare sufletul, dar ce să facem?”, a declarat Dorinel Munteanu la Digi Sport.

Ulterior, Federația Română de Fotbal (FRF) a explicat că sistemul de atribuire a biletelor la meciul de deschidere al EURO 2020 nu a fost gestionat de FRF ci de UEFA. “În privința locurilor VIP, facem precizarea că FRF nu a deținut locuri în acest sector. UEFA a avut invitați proprii, străini și români”, susține FRF.

Marți dimineață, întrebat de jurnaliști cum s-a ajuns la acea poziție în tribună, Ludovic Orban a răspuns că el, personal, a primit invitație la meci de la primarul Nicușor Dan și n-a făcut altceva decât să-și respecte locul atribuit. Ludovic Orban a amintit că el a colaborat bine cu Gică Popescu în perioada în care a fost prim-ministru, iar Gică Popescu i-a fost consilier onorific.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă