12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportCuplul Guardiola-Messi, refăcut la City

Cuplul Guardiola-Messi, refăcut la City

Zvonurile că cel mai titrat fotbalist al tuturor timpurilor ar putea să facă pasul spre Premier League, pentru a semna cu Manchester City, încep să prindă contur, după ce antrenorul formației de pe Etihad Stadium, Pep Guardiola, a fost suprins de jurnaliștii spanioli la Barcelona, acolo unde se pare că a negociat mutarea-șoc a deceniului.

De altfel, nu mai e niciun secret că Messi are o relație deosebită cu fostul său antrenor de la FC Barcelona. Cotidianul spaniol Marca a relatat faptul că prima persoană pe care superstarul argentinian a sunat-o imediat după ce a luat decizia de a pleca de pe Camp Nou a fost chiar Guardiola.

Cu toate acestea, înainte ca fanii lui Manchester City să exulte, clubul finanțat de șeici trebuie să ajungă la un acord cu Barcelona, iar asta nu pare să fie o misiune facilă.

Chiar dacă Messi a invocat o clauză conform căreia poate pleca liber de contract la cerere, șefii de pe Camp Nou nu au părut deloc dispuși la compromis, refuzând să ia în calcul despărțirea de argentinian, indiferent de modalitate. Singura opțiune ar fi doar achitarea clauzei de reziliere în valoare de 700 de milioane de euro. Oferta înaintată de City este însă mult mai mică: 100 de milioane plus încă trei jucători – Gabriel Jesus, Bernardo Silva și Eric Garcia. Dacă tranzacția se va concretiza, Lionel Messi va fi remunerat cu nu mai puțin de 1,5 milioane de euro săptămânal.

Un alt indiciu că Messi se va alătura „cetățenilor” a fost oferit de gestul lui Sergio Aguero. Fostul ginere al lui Maradona a ales să-și schimbe numele contului personal de Instagram. Din „Kunaguero10”, cum se numea profilul până recent, a fost înlăturat numărul 10, pe care Aguero îl poartă la City. Având în vedere că Messi a purtat dintotdeauna numărul 10, renunțarea, deocamdată doar virtuală, a lui Aguero poate fi un nou semn că mutarea se va realiza în curând.

Căpitanul grupării blaugrana a anunțat deja că nu are de gând să se prezinte nici la testele medicale dinaintea reunirii, nici la antrenamente, primele sub comanda noului antrenor, Ronald Koeman. În acest caz, conform protocoalelor interne, Barcelona ar trebui să deschidă o procedură disciplinară împotriva simbolului clubului.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă