21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportCutremur la Barça: Bartomeu a demisionat

Cutremur la Barça: Bartomeu a demisionat

Contestat de fani și aflat într-un război cu Lionel Messi, care în vară a fost la un pas să plece de pe „Camp Nou”, președintele Barçei, Josep Maria Bartomeu, a demisionat din funcție, împreună cu întreg Comitetul Director al clubului.

Omul care din anul 2014 se afla la cârma echipei catalane era sub moțiune de cenzură, după ce contestatarii săi au adunat 20.730 de semnături împotriva lui.

Se pare însă că Bartomeu a vrut să amâne cât mai mult referendumul pentru destituirea sa, invocând faptul că ar fi fost dificil de organizat, având în vedere pandemia de coronavirus.

„Noi cerusem un răgaz de 15 zile pentru a organiza acest vot de neîncredere în condiții bune, dar autoritățile s-au spălat pe mâini. Am convocat o ședință, iar cei care au depus moțiunea nu au vrut să schimbe data și au spus că ne vor da în judecată dacă facem asta. Atunci am decis să demisionez. Nu am vrut să risc sănătatea nimănui”, a afirmat Bartomeu.

Acesta a declarat că ar fi putut pleca încă din vară, dar a dorit să asigure viitorul clubului. „Puteam să plec după eliminarea din UEFA Champions League, dar trebuia să asigur viitorul clubului într-o criză fără precedent. Nu puteam lăsa echipa de izbeliște. Cine s-ar fi ocupat de numirea unui nou antrenor, cine ar fi discutat cu Messi despre contractul lui, cine ar fi negociat reducerea salariilor? Aveam obligația să las lucrurile în ordine”, a spus fostul șef de pe „Camp Nou”.

Această decizie vine la doar câteva zile după ce FC Barcelona a fost învinsă cu 1-3, pe teren propriu, de marea rivală Real Madrid, în „El Clasico”.

Joan Laporta, fostul mare preşedinte al Barcelonei din perioada 2003-2010, a reacţionat imediat după demisia lui Josep Maria Bartomeu. „Era timpul! În sfârșit, drumurile s-au deschis pentru a reclădi Barcelona!”, a scris Laporta pe contul personal de Twitter.

Până la alegeri, care conform statutului trebuie organizate în următoarele 90 de zile, destinele grupării blaugrana vor fi conduse de o comisie de gestiune tranzitorie, cu puteri limitate.

Plecarea lui Bartomeu ar putea echivala cu rămânerea lui Lionel Messi. Începând cu 1 ianuarie 2021, superstarul argentinian poate semna cu orice club din postura de jucător liber de contract. Curtat intens de Manchester City, care în vară a fost aproape de a-l transfera, Messi ar putea fi convins de noua conducere a Barcelonei să își încheie cariera la clubul spaniol.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Boris Becker, despre Simona Halep: „Cred că tenisul mondial are nevoie de ea”

Fostul mare jucător german Boris Becker, prezent, marţi, la Bucureşti, la premiera filmului documentar Nasty, a declarat că tenisul mondial are nevoie de Simona Halep. „Mă...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

În timp ce PNL și PSD ar căuta un înlocuitor pentru Cîrstoiu, Sebastian Burduja își prezintă “Planul pentru București”

Sebastian Burduja, ministru al Energiei și președinte al filialei PNL București, își prezintă noua lui carte, care se intitulează "Planul pentru București". Sebastian Burduja vorbește...
Ultima oră
Pe aceeași temă