15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportDan Petrescu, rezervat înaintea confruntării cu FC Voluntari

Dan Petrescu, rezervat înaintea confruntării cu FC Voluntari

”Ne-am antrenat bine săptămâna asta, moralul a fost mai bun, după nişte victorii. Problema e cu deplasarea, sper să reuşim să ajungem cu avionul, pentru că nu mi-ar plăcea să mergem cu autocarul 7-8 ore înainte de meci. Ar fi o problemă pentru noi”, a declarat Petrescu, având în vedere că aeroportul din Cluj e închis din cauza ceţii.

”Sunt 2-3 jucători accidentaţi, Bordeianu suspendat, atmosfera a fost destul de bună şi i-am văzut chiar concentraţi”, a precizat tehnicianul.

Dan Petrescu speră ca echipa pe care o antrenează să obţină o victorie în deplasare, după mai multe meciuri în care nu a reuşit acest lucru: ”În ultimele meciuri nu am reuşit să mai câştigăm în deplasare, mai ales când am venit după cupele europene. Acum nu mai venim după cupele europene, venim după un meci de campionat. După ce au jucat cu noi, Voluntari a pierdut opt meciuri şi a făcut trei egaluri, nu au reuşit să câştige, ce e curios e că toate cele opt le-au pierdut la un gol diferenţă, iar când au pierdut cu 1-2 au condus mereu”.

Antrenorul campioanei a lăudat jocul ultimei clasate şi a făcut câteva observaţii în legătură ce acesta: ”E incredibil ce joc bun au, spre exemplu la golul marcat la Craiova au făcut 30 de pase la rând, cred eu un record. La meciul cu Viitorul au făcut 20 de pase la rând şi au marcat gol. E foarte greu în fotbalul de azi să faci 30 de pase la rând. Dar ceva le lipseşte, în apărare sau pe finaluri de meci, pentru că ei per total domină toate meciurile, au dominat pe Mediaş şi au pierdut, au dominat pe Astra, au dominat Craiova la ea acasă, pe Viitorul. Ca joc, Voluntari arată excelent, cred că şi antrenorul e disperat, nu mai ştie ce să inventeze, pentru că echipa chiar joacă foarte bine, dar la fotbal rezultatul contează şi restul e istorie”.

Tehnicianul s-a arătat circumspect înaintea meciului de sâmbătă: ”În orice campionat din lume când joacă prima cu ultima s-a întâmplat în 50 la sută din cazuri să câştige ultima, pentru că e clar că jucătorii nu sunt aşa de concentraţi ca la alt meci. Plus că e ultimul meci, fiecare se gândeşte la vacanţă, a fost un an incredibil de greu, dar incredibil de frumos, şi nu ştiu dacă jucătorii mei vor avea capacitatea să fie la sută la sută la ora meciului, mai ales dacă vom face un drum lung, cu autocarul”.

Petrescu a comentat sec perioada următoare din punctul său de vedere: ”Sunt trei lucruri majore care se întâmplă în următoarele zile, e ziua mea de naştere, meciul cu Voluntari şi vine şi Crăciunul. Pe mine mă interesează numai meciul cu Voluntari. Ziua mea de naştere? Îmbătrânesc, ce să fac, să mă bucur?”

”Dacă aş avea un jucător ca Budescu, nu neapărat el, şi aş ştii că e dificil, dar foarte talentat, aş adapta jocul la el, pentru că e clar că un antrenor trebuie să se adapteze la ce lot are la dispoziţie. Cred că talentul lui Budescu e unic în România, are şi meciuri în care nu joacă bine, până şi Messi are meciuri în care nu joacă bine, nu e nimeni perfect”, a mai spus Petrescu, dezminţind însă că ar fi interesat de jucătorul Astrei: ”Eu nu l-am cerut pe Budescu, în niciun caz, poate cei de la FCSB îl vor, nu ştiu”.

”Ne interesează orice jucător bun, dar Nistor a fost aici şi a plecat. Nu are cum să ne intereseze un jucător care a plecat”, a punctat Petrescu în legătură cu un posibil transfer al mijlocaşului dinamovist.

Petrescu a vorbit şi despre 2020: ”Tot timpul îţi doreşti mai mult, vrei mai mult, dar eu sunt realist. Dacă va fi mai bun înseamnă că va fi un an extraordinar, pentru că nu ştiu ce poate să se întâmple mai bine de atât”.

Dan Petrescu a dezvăluit că acum 30 de ani, Revoluţia din decembrie l-a prins în vacanţă la Poiana Braşov: ”Acum 30 de ani, Revoluţia m-a prins în Poiana Braşov, în vacanţă. M-au chemat la Bucureşti, să vin imediat, să stăm în casă. Nu prea înţelegeam nimic, sincer, eu eram cu fotbalul. Noi fotbaliştii eram bine şi înainte şi după”.

Meciul dintre FC Voluntari şi CFR Cluj va avea loc sâmbătă, de la ora 20:00, pe Stadionul ”Anghel Iordănescu” din Voluntari, în etapa a 22-a a Ligii I.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă