10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportDaniil Medvedev a câștigat Turneul Campionilor

Daniil Medvedev a câștigat Turneul Campionilor

Jucătorul clasat pe poziția a 4-a în ierarhia mondială a încheiat sezonul 2020 în stil de mare campion, reușind o serie fantastică de zece victorii consecutive. Rusul în vârstă de 24 de ani și-a trecut în palmares cel mai important titlu al carierei, egalând astfel performanța compatriotului său Nikolay Davydenko, care în 2009 se încorona „rege” la Londra.

Campion în urmă cu două săptămâni la Masters-ul de la Paris, Medvedev i-a dominat pe cei mai buni trei jucători ai lumii pe parcursul turneului londonez, stabilind astfel o premieră la această competiţie, dotată cu premii totale în valoare de 5,7 milioane dolari. În cursa spre trofeu, Medvedev i-a învins, pe rând, pe sârbul Novak Djokovic (nr.1 ATP – grupe), pe spaniolul Rafael Nadal (nr. 2 ATP – semifinale) și pe Dominic Thiem (nr. 3 ATP – finală).

Finala din acest an a fost cea mai lungă din istoria Turneului Campionilor, de când se dispută în trei seturi, câştigătorul fiind decis după 2 ore şi 42 minute de joc. Este, de asemenea, una dintre cele mai strânse, pe parcursul căreia Medvedev a reuşit 115 puncte în total, faţă de 112 realizate de Thiem.

La interviul de după meci, Medvedev a recunoscut că Davydenko a fost cel care l-a inspirat în copilărie: „El a inspirat mulți copii în Rusia, inclusiv pe mine și vreau să-i mulțumesc pe această cale”.

La dublu, competiția a fost câștigată de perechea formată din tenismenul olandez Wesley Koolhof şi cel croat Nikola Mektic. Aceștia s-au impus în fața cuplului Jurgen Melzer (Austria)/Edouard Roger-Vasselin (Franţa), cu 6-2, 3-6, 10-5. Favoriţi numărul cinci, Koolhof şi Mektic au obţinut astfel primul lor titlu împreună, după ce au pierdut cele două finale jucate anterior, la Marsilia şi US Open. De notat că pentru austriacul Jurgen Melzer, fost jucător de top 10 ATP la simplu, acesta a fost ultimul meci al carierei.

Din păcate, în acest an, Simona Halep nu a avut ocazia să participe la competiția omonimă a circuitului feminin. În iulie, șefii WTA și ATP au anunțat anularea tuturor turneelor programate în acest sezon în China, inclusiv Turneul Campioanelor, care ar fi trebuit să fie găzduit de Shenzhen. Românca și-ar fi asigurat a 7-a calificare consecutivă la Turneul Campioanelor, demonstrându-și încă o dată constanța în circuit. Anul trecut, Turneul Campioanelor a fost câștigat de Ashleigh Barty, după o finală cu Elina Svitolina.

 

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă