11.3 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSportDebut cu eșecuri la Australian Open: Sorana Cîrstea și Monica Niculescu, eliminate...

Debut cu eșecuri la Australian Open: Sorana Cîrstea și Monica Niculescu, eliminate din primul tur

 

La primele ore ale dimineții, Sorana Cîrstea a pierdut fără drept de apel meciul cu suedeza Rebecca Peterson, scor 6-4, 6-1, care nu lasă loc de niciun dubiu asupra formei de moment a celor două sportive.

Experimentata Monica Niculescu a cedat în fața unei americance de numai 17 ani, Amanda Anisimova, tot în minimum de seturi, cu scorul de 7-6 (3), 6-4, diferența fiind făcută de mai tânăra jucătoare, paradoxal, în momentele decisive, când a fost mai lucidă.

Prima calificată dintre românce în turul al doilea este Irina Begu, care a beneficiat de abandonul Andreei Petkovic, din Germania. Oponenta a acuzat probleme medicale după ce își adjudecase primul set la tie-break, cu scorul de 7-6. În setul al doilea, Irina Begu conducea cu scorul de 4-3, în momentul în care a survenit suferința jucătoarei de dincolo de fileu. Begu o va avea ca adversară, în turul al doilea, pe Petra Kvitova, favorită 8.

 

S-a calificat și Radu Albot

Republica Moldova este reprezentată la Australian Open de către Radu Albot, care a avut un meci foarte greu în primul tur, contra americanului Michael Mmoh. Până la urmă moldoveanul s-a impus în patru seturi, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-4, 6-2. El va da în turul al doilea peste capul de serie cu numărul 26, ibericul Fernando Verdasco.

Radu Albot joacă și la dublu, alături de tunisianul Malek Jaziri, împreună cu care la US Open 2018 a ajuns până în semifinalele turneului de Mare Șlem.

 

Așteptăm debutul Simonei Halep

Toți românii așteaptă cu speranță debutul Simonei Halep la Australian Open. Acesta se va produce mâine,
în jurul orei 10 (19.00 ora locală), Simona urmând să aibă o adversară incomodă în primul tur, pe Kaia Kanepi din Estonia, ocupanta locului 70 în ierarhia WTA. Partida este prima din sesiunea de seară pe arena principală, „Margaret
Court“.

Mâine dimineață, Mihaela Buzărnescu (25 WTA) o întâlnește pe Serena Williams (37 WTA), fost lider mondial. Partida începe în jur de ora 7.00, pe arena principală de la Melbourne. Ana Bogdan (81 WTA) este favorită de la 8.00 împotriva polonezei Iga Swiatek (181 WTA).

Tot mâine, singurul reprezentant al României în proba de simplu masculin, Marius Copil (61 ATP), joacă împotriva spaniolului Marcel Granollers (110 WTA). Partida poate începe, cel mai devreme, la ora 12.00.   

Cele mai citite

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...
Ultima oră
Pe aceeași temă