19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportDeținătorul drepturilor TV din Liga 1 pune presiune pentru reluarea campionatului

Deținătorul drepturilor TV din Liga 1 pune presiune pentru reluarea campionatului

“LPF a primit ieri după-amiază o notificare din partea EAD.RO Interactive, partenerul media al Casa Liga 1. Prin intermediul acestui document, reprezentantul legal al companiei, dl. Orlando Nicoară, a subliniat încă o dată importanţa finalizării actualului sezon prin disputarea tuturor jocurilor rămase din cadrul competiţiei Casa Liga 1. Totodată, am fost informaţi că, în măsura în care acest lucru nu se va putea realiza, EAD.RO Interactive va solicita LPF şi celor 14 cluburi din Casa Liga 1 returnarea unei părţi din totalul sumelor plătite cu titlu de avans, plata de daune interese şi renegocierea contractului”, se arată într-un comunicat al LPF, semnat de secretarul general Justin Ştefan.

Oficialul LPF precizează că atât liga, cât şi cluburile din Liga I, doresc reluarea întrecerii, dar doar cu acordul autorităţilor: “Am înaintat notificarea către Departamentul Juridic al LPF, cu solicitarea de a formula cât mai rapid un răspuns din partea instituţiei noastre. Aşa cum am transmis în mod repetat, atât LPF, cât şi cluburile membre, doresc reluarea competiţiei Casa Liga 1, suspendarea disputării acestei competiţii şi eventuala întârziere a reluării acesteia fiind total independente de voinţa noastră. Totodată, dorim să subliniem, ca de fiecare dată, că nu vom întreprinde nicio acţiune fără sprijinul total al autorităţilor guvernamentale şi vom ţine cont de toate recomandările medicale primite de la instituţiile din domeniul sănătăţii”.

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) anunţase, vineri, că va înainta Guvernului o propunere de protocol pentru reluarea antrenamentelor şi meciurilor în Liga I după încheierea stării de urgenţă.

La jumătatea lunii martie, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, declara, pentru AGERPRES, că a discutat cu deţinătorul drepturilor de televizare a meciurilor din Liga I, Orlando Nicoară, în privinţa derulării contractului, precizând că nu există niciun fel de problemă în ciuda faptului că derularea campionatului a fost întreruptă în urma crizei coronavirusului.

Liga Profesionistă de Fotbal a cedat în 2019 drepturile de televiziune pentru meciurile din Liga I, pentru o perioadă de 5 ani, către compania EAD.RO, la pachet cu drepturile comerciale, pentru suma de 28 de milioane de euro, plus TVA, pentru fiecare sezon.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus. Departamentul de Competiţii al LPF a înaintat către FRF un program pentru desfăşurarea tuturor etapelor rămase de disputat până la finalul acestui sezon competiţional, având ca moment de reluare a competiţiei data de 5 iunie.

Cele mai citite

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă