9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportDezvăluiri șocante despre moartea lui Diego Maradona. A fost publicat raportul medical

Dezvăluiri șocante despre moartea lui Diego Maradona. A fost publicat raportul medical

Marele fotbal argentinian „nu era în deplinătatea facultăților metale” și ar fi putut avea „șanse mai mari de supraviețuire” dacă ar fi fost internat într-o unitate medicală, a concluzionat consiliul medical în raportul privind moartea lui Maradona. Raport care va deveni parte a unei anchete judiciare, potrivit CNN.
Anchetatorii încearcă să găsească motivul pentru care fostul fotbalist a fost tratat acasă în ultimele sale zile și dacă starea sa psihologică i-a permis să ia decizii din proprie inițiativă, precum și analiza lipsei de tratament pentru afecțiunile cardiace, printre altele.
Fiecare dintre aceste elemente este menționat în raportul consiliului medical, pe care CNN l-a obținut de la o sursă care lucrează la caz.
Nimeni nu a fost acuzat în mod oficial, dar șapte persoane au fost anunțate că sunt anchetate, deși neagă orice responsabilitate.

 

„Ar fi avut mai multe șanse de supraviețuire”

„Deși este contrafactual să afirmăm că DAM (Diego Armando Maradona) nu ar fi murit dacă ar fi fost tratat în mod adecvat, ținând cont de ceea ce se știa despre zilele premergătoare morții sale, suntem de acord că ar fi avut șanse mai mari de supraviețuire dacă ar fi fost tratat într-o unitate medicală în conformitate cu cele mai bune practici medicale”, se arată în raportul medical care conține 70 de pagini.

Comisia medicală care s-a ocupat de investigarea a, la cererea justiției, a ultimelor ore ale legendei fotbalului argentinian, a mai stabilit că „echipa medicală a văzut complet și complet posibila moarte a pacientului, a fost complet indiferentă față de posibilitățile pe care le-ar fi avut și nu și-au schimbat comportament sau planul de tratament, lăsând sănătatea pacientului „la voia întâmplării”. ”

Munca echipei medicale a lui Maradona, condusă de neurochirurgul Leopoldo Luque și de psihiatrul Agustina Cosachov, a fost puternic criticată de anchetatori. În noiembrie, Luque le-a povestit procurorilor despre relația sa profesională cu Maradona. „Nu există nimic care să sugereze că am fost neglijent”, a spus el.
În decembrie, avocatul lui Cosachov a declarat pentru CNN că marele fotbalist „era în deplină judecată din punct de vedere medical”.

 

„A început să moară cu cel puțin 12 ore înainte”

Experții au confirmat, de asemenea, rezultatele unei autopsii care a determinat cauza decesului. Aceasta a fost „edemul pulmonar acut secundar exacerbării insuficienței cardiace cronice”, iar testele nu au găsit droguri sau alcool în organism.
Dar au subliniat că Maradona, care avea 60 de ani în momentul morții sale, a suferit o agonie prelungită.
„DAM (Diego Armando Maradona n.r) a început să moară cu cel puțin 12 ore înainte de ora 12.30 pe 25/11/2020, ceea ce înseamnă că au existat semne inconfundabile ale unei perioade de agonie prelungită și, ca rezultat, concluzionăm că pacientul nu a fost monitorizat în mod adecvat de la ora 00: 30 am ” acea zi”, arată raportul medical.

 

„Nu a folosit pe deplin facultățile sale mentale”

Fostul fotbalist „nu a folosit pe deplin facultățile sale mentale și nici nu era în stare să ia decizii cu privire la sănătatea sa, cel puțin din momentul în care a fost internat (clinica medicală din orașul La Plata)”. conform raportului.
Vor continua investigările despre presupusa „internare la domiciliu” pe care Maradona a primit-o. Acesta fusese internat în Clinica Olivos și externat înainte să moară cu două săptămâni.

Experții medicali au afirmat, de asemenea, că echipa de asistenți medicali care l-a îngrijit pe Maradona este  „afectată de nereguli și deficiențe”, că „verificările și îngrijirile corecte” nu au fost efectuate de „medicii practicanți” și „asistenții terapeutici”.

Ancheta judiciară va continua în acest caz.

Diego Armando Maradona, considerat de către mulți din lumea fotbalului ca fiind cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, a încetat din viață pe 25 noiembrie, la vârsta de 60 de ani, în urma unui infarct. 

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă