14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportDidier Drogba vrea să conducă Federația Ivoriană de Fotbal

Didier Drogba vrea să conducă Federația Ivoriană de Fotbal

Drogba a mărturisit, totodată, că fostul său club, Chelsea, i-a propus să revină la gruparea londoneză ca antrenor.

”Nu mă interesează să antrenez. Eu sunt un lider, iar viziunea mea este mai mare decât aceea de a avea un simplu rol de antrenor. Un antrenor are impact la un club. Eu vreau să am impact asupra unei naţiuni”, a comentat Drogba.

”Vreau să regândim fotbalul cu o viziune naţională pentru a-l dezvolta. Mijloacele există, avem talent, avem potenţial, dar el este sub-exploatat”, a declarat fostul căpitan al ”Elefanţilor”, retras din activitate la finalul anului 2018.

”În Cote d’Ivoire există persoane foarte competente care mă pot ajuta în acest proiect”, a subliniat fostul atacant, a răspuns unei întrebări legate de lipsa lui de experienţă ca selecţioner.

Didier Drogba îşi anunţase deja interesul pentru preşedinţia FIF încă de luna trecută.

Alegerile pentru preşedinţia federaţiei sunt prevăzute pentru finalul anului. Augustin Sidy Diallo se află în funcţie din 2011, fiind la ultimul său mandat. Fotbalul ivoirian se află în impas de la câştigarea Cupei Africii pe Naţiuni în 2015, cu rezultate dezamăgitoare de atunci.

Didier Drogba a devenit în luna iulie colaborator al preşedintelui Confederaţiei Africane de Fotbal (CAF), Ahmad Ahmad.

Întrebat în legătură cu o potenţială ambiţie politică, după modelul altui fost fotbalist, George Weah, devenit preşedintele Liberiei, Didier Drogba a surâs şi a respins ideea. ”Nu, sincer, asta nu face parte azi din viziunea mea, din planul meu”, adăugând: ”Nu e nevoie să fii şef de stat pentru a ajuta la dezvoltarea ţării”.

Selecţionata Cote d’Ivoire s-a oprit în sferturi la ediţia 2019 a CAN, învinsă de Algeria, care a cucerit titlul ulterior. Ivorienii au pierdut în primul tur la CAN 2017 şi nu au reuşit să se califice la Cupa Mondială din 2018, după trei participări consecutive (2006, 2010, 2014).

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă