Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Didier Drogba vrea să conducă Federația Ivoriană de Fotbal

Didier Drogba vrea să conducă Federația Ivoriană de Fotbal

Fostul mare atacant Didier Drogba şi-a reafirmat dorinţa de a candida la preşedinţia Federaţiei Ivoriene de Fotbal (FIF), cu prilejul unei întâlniri pe care a avut-o la Abidjan cu oameni de afaceri şi în care şi-a explicat ''viziunea naţională''.

Rl online 0 comentarii

Drogba a mărturisit, totodată, că fostul său club, Chelsea, i-a propus să revină la gruparea londoneză ca antrenor.

''Nu mă interesează să antrenez. Eu sunt un lider, iar viziunea mea este mai mare decât aceea de a avea un simplu rol de antrenor. Un antrenor are impact la un club. Eu vreau să am impact asupra unei naţiuni'', a comentat Drogba.

''Vreau să regândim fotbalul cu o viziune naţională pentru a-l dezvolta. Mijloacele există, avem talent, avem potenţial, dar el este sub-exploatat'', a declarat fostul căpitan al ''Elefanţilor'', retras din activitate la finalul anului 2018.

''În Cote d'Ivoire există persoane foarte competente care mă pot ajuta în acest proiect'', a subliniat fostul atacant, a răspuns unei întrebări legate de lipsa lui de experienţă ca selecţioner.

Didier Drogba îşi anunţase deja interesul pentru preşedinţia FIF încă de luna trecută.

Alegerile pentru preşedinţia federaţiei sunt prevăzute pentru finalul anului. Augustin Sidy Diallo se află în funcţie din 2011, fiind la ultimul său mandat. Fotbalul ivoirian se află în impas de la câştigarea Cupei Africii pe Naţiuni în 2015, cu rezultate dezamăgitoare de atunci.

Didier Drogba a devenit în luna iulie colaborator al preşedintelui Confederaţiei Africane de Fotbal (CAF), Ahmad Ahmad.

Întrebat în legătură cu o potenţială ambiţie politică, după modelul altui fost fotbalist, George Weah, devenit preşedintele Liberiei, Didier Drogba a surâs şi a respins ideea. ''Nu, sincer, asta nu face parte azi din viziunea mea, din planul meu'', adăugând: ''Nu e nevoie să fii şef de stat pentru a ajuta la dezvoltarea ţării''.

Selecţionata Cote d'Ivoire s-a oprit în sferturi la ediţia 2019 a CAN, învinsă de Algeria, care a cucerit titlul ulterior. Ivorienii au pierdut în primul tur la CAN 2017 şi nu au reuşit să se califice la Cupa Mondială din 2018, după trei participări consecutive (2006, 2010, 2014).

Comentarii

loading...