11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportDinamo cheamă „SMURD-ul” în ajutor

Dinamo cheamă „SMURD-ul” în ajutor

Aflați în negocieri avansate cu patronul Ionuț Negoiță pentru preluarea pachetului majoritar de acțiuni, suporterii din Programul DDB (Doar Dinamo Bucureşti) au luat deja o decizie importantă în ceea ce privește viitorul clubului.

Având în vedere situaţia critică din clasament, acolo unde formația din „Ștefan cel Mare” se zbate în zona nisipurilor mișcătoare, fiind amenințată cu retrogradarea, board-ul DDB a hotărât schimbarea lui Adrian Mihalcea. În locul acestuia, suporterii-acționari l-au propus pe Gigi Mulțescu, un tehnician cunoscut în fotbalul autohton pentru capacitatea sa de a redresa echipele din mers. Misiunea celui supranumit „SMURD-ul” va fi una cât se poate de clară: evitarea unei rușini absolute – retrogradarea. Acesta va fi ajutat de o altă glorie dinamovistă, Cornel Ţălnar, care va ocupa funcția de director tehnic. Mulțescu a anunțat că va lucra gratis până la finalul acestui sezon și va accepta să fie plătit doar dacă va reuși să își îndeplinească obiectivul.

Într-o intervenție în direct pentru postul de televiziune Digi Sport, acesta a declarat că are încredere că poate salva situația de la Dinamo. „Nu vin cu staff-ul meu, nu este timp să mai schimbăm, păstrez o mare parte din cei care au fost, cunosc jucătorii, e prea din scurt ca să fac atât de multe schimbări. Nu promit lucruri mari, situația e grea, delicată, dar eu cred în munca mea și în faptul că pot să o rezolv, până acum nu am dat greș. Este greu, eu nu pot să mă bag decât la situații complicate și grele. Problema acum este ca e pe final, sunt lipsuri, dar încă o data spun, eu am încredere, se poate rezolva”, a spus noul antrenor al „câinilor”.

Tehnicianul în vârstă de 68 de ani a mai antrenat-o pe Dinamo de trei ori, în sezonul 1990/1991 și în perioadele martie 2008 – aprilie 2008 și iunie 2013 – septembrie 2013. Ultima formație pregătită de Mulțescu este Petrolul Ploiești, în 2019.

Dinamo o va întâlni mâine pe Chindia Târgoviște, pe teren propriu, într-o restanță din etapa a 3-a a play-out-ului Ligii 1.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...
Ultima oră
Pe aceeași temă