Ionuț Negoiță este decis să cedeze clubul din Ștefan cel Mare

Ionuț Negoiță este decis să cedeze clubul din Ștefan cel Mare

Dinamo, de vânzare pentru 1 leu

Patronul clubului Dinamo Bucureşti, Ionuţ Negoiţă, afirmă, într-o scrisoare deschisă, că este dispus să cedeze 51% din acţiuni pentru suma simbolică de 1 leu.

Cătălin Mihai 0 comentarii

Condiția pe care Negoiţă o pune celui care va prelua pachetul majoritar este aceea de a vărsa în conturile grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare suma de 500.000 de euro, necesară pentru acoperirea tuturor datoriilor scadente la zi. Acesta a ținut să menționeze că atunci când a preluat clubul, în anul 2013, cu trei săptămâni înainte de licenţiere, a plătit cinci milioane de euro pentru acţiuni şi încă trei milioane de euro pentru a achita datoriile urgente ce trebuiau plătite pentru obţinerea licenţei şi pentru a evita retrogradarea echipei în liga a patra.

„Hotărârea mea de a ceda clubul Dinamo nu este nouă. Am negociat în aceşti ultimi ani cu indieni, arabi, chinezi, greci, români, ş.a.m.d. (...) în speranţa că, poate, unul dintre aceşti oameni potenţi financiar va veni alături de Dinamo şi va asigura un buget suficient pentru a duce acest club în elită. Din nefericire, cei serioşi dintre ei au fost speriaţi de situaţia stadionului şi de toate problemele legate de modernizarea lui”, afirmă Negoiţă în document.

Ionuţ Negoiţă a precizat că Dinamo are datorii de 1,8 milioane de euro, dar patrimonul clubului este de 3,5 milioane de euro, iar lotul valorează 15 milioane de euro. „Valoarea lotului de jucători este estimată, conform Transfermarkt, la suma de 15.000.000 euro. Această situaţie poate fi dovedită cu documente contabile, oficiale, pentru a nu mai lăsa loc de interpretări naive sau rău intenţionate. Eu până astăzi mi-am făcut datoria de dinamovist cât am putut de bine. De astăzi, Ionuţ Negoiţă nu mai există la Dinamo”, a subliniat acesta.

După un început dezastruos de campionat, când a ocupat pentru mai multe etape poziția de „lanternă roșie” a Ligii I, gruparea din Ștefan cel Mare s-a redresat, iar acum luptă, cu șanse reale, pentru accederea în play-off. În ultima rundă, elevii lui Dusan Uhrin jr au surclasat formația Viitorul, pe teren propriu, cu scorul de 3-2.

Comentarii

loading...