19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportDinamo, eliminată din Liga Campionilor

Dinamo, eliminată din Liga Campionilor

Cea mai mare performanță din ultimii ani a handbalului masculin românesc este umbrită de pandemia mondială de coronavirus. Ascensiunea „dulăilor” în cea mai prestigioasă întrecere continentală a fost stopată de EHF, care a hotărât că meciurile reprogramate pentru luna iunie nu mai pot avea loc din cauza restricțiilor de călătorie impuse de guvernele țărilor europene.

Dinamo trebuia să joace în optimile de finală ale Ligii Campionilor, o premieră pentru campioana României, contra francezilor de la Paris Saint-Germain. Însă, prin prisma crizei provocate de răspândirea virusului Covid-19, EHF a decis finalizarea sezonului european 2019/2020 în cel mai bun mod posibil, astfel că meciurile rămase din optimile de finală ale Ligii Campionilor și din sferturile de finală au fost anulate, iar competiția își va decide campioana în decembrie. Turneul Final Four al Ligii Campionilor va avea loc la Koln pe 28 şi 29 decembrie, iar cele patru echipe calificate, conform clasării din faza grupelor A şi B, sunt Barcelorna, Paris Saint-Germain HB, THW Kiel şi Telekom Veszprem HC.

Primul care a comentat pe marginea acestei decizii a fost căpitanul bucureștenilor, Dan Savenco. El a explicat că simte că i-a fost luată toată munca din acest sezon prin această eliminare la „masa verde”. „E dureros, ce să mai discutăm, pentru că suntem singura echipă care nu am pierdut niciun meci. Ne-au luat toată munca şi tot ce am realizat până acum. Să nu pierzi niciun meci în Champions League şi să fii eliminat la masa verde e extrem de dureros pentru noi, pentru clubul Dinamo, pentru suporteri şi pentru tot handbalul românesc. Sezonul ăsta nu ne-a bătut nimeni, dar uite că ne-a eliminat un virus˝, a spus Savenco, cel care în această perioadă lucrează ca agent de poliție.

De asemenea, au fost anulate şi meciurile din Cupa Challenge la masculin, în care România avea două reprezentante în sferturi, CSM Bucureşti, deţinătoarea trofeului, şi Potaissa Turda.

Totuși, EHF ne-a dat și o veste bună. Naţionala feminină de handbal a României a fost calificată direct la EURO 2020, programat în decembrie, în Norvegia şi Danemarca, după ce restul meciurilor din preliminarii au fost anulate.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă