13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportDinamo își concediază omul providențial

Dinamo își concediază omul providențial

După ce pachetul majoritar de acțiuni al clubului a trecut în mâinile investitorilor spanioli, Dinamo se transformă încet, dar sigur, într-o adevărată colonie de jucători iberici.

Una dintre victimele schimbărilor de trupe din „Ștefan cel Mare” este și titularul postului de portar, Cătălin Straton, cel care a salvat echipa în multe momente dificile din ultima perioadă.

În pofida evoluțiilor excelente, antrenorul Cosmin Contra i-a comunicat acestuia că nu se va mai baza pe serviciile sale, întrucât în „Groapă” au fost transferați doi portari spanioli: Rene Hinojo, legitimat ultima oară la Almeria, și Tomas Mejias, goalkeeper-ul împrumutat de la Middlesbrough. Ultimul a crescut la academia celor de la Real Madrid și va fi noul titular al „câinilor”.

Pentru Straton, vestea a picat ca un fulger, fiind luat prin surprindere de opțiunea lui Contra. Acesta și-a exprimat nemulțumirea în cadrul unei intervenții telefonice la un post de televiziune. „Inițial am discutat cu Cosmin Contra, el mi-a transmis că nu mai e nevoie de mine, apoi am fost trimis la birouri pentru mai multe detalii. Nimeni nu știa nimic, erau stupefiați, mi-au zis să am răbdare câteva zile. (…) Trei etape am fost bun, mi-au zis să motivez echipa, că am experiență. Deodată nu mai sunt bun? Nu vreau să fiu monedă de schimb. Mi se pare normal să mă fi anunțat dinaintea startului de campionat, nu acum. Așa era drept și corect”, a spus fostul goalkeeper al „câinilor”.

Portarul în vârstă de 30 de ani a mărturisit că singura sa dorință în acest moment este să plece liber de contract și să își găsească o nouă înțelegere. „Cred că trebuie să fiu înțeles și lăsat liber. Vreau să-mi văd de viața mea, de familia mea. Am și eu 30 de ani. Zilele trec și perioada de transferuri e scurtă. Trebuie să-ți găsești echipă, să te acomodezi cu noul ritm”, a declarat Straton.

Ultrașii clubului dinamovist au reacționat și ei pe contul de Facebook. „Două lucruri care rămân: caracterul acestui jucător și respectul nostru. Puțină lume știe cât de vânăt era piciorul lui Straton la ultimele meciuri. Băiatul ăsta merită toate mulțumirile noastre. Pe cei care au fost alături cu toată inima, atunci când era cel mai greu, nu îi vom uita”, este mesajul postat de fani pe contul lor de Facebook.

De-a lungul carierei, portarul cotat de site-ul transfermarkt la 400.000 de euro a mai evoluat pentru Rapid, FC Vaslui, Universitatea Craiova, Politehnica Timișoara și Dunărea Călărași.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă