21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportDinamo, la prima victorie din „era” spaniolă

Dinamo, la prima victorie din „era” spaniolă

Proiectul „nuevo” Dinamo începe să prindă contur, iar noile transferuri realizate de gruparea alb-roșie își arată roadele.

În deplasarea de la Mediaș, Dinamo a suferit în prima repriză și a avut o singură ocazie importantă la șutul din unghi trimis de Sorescu. De cealaltă parte, gazdele au fost periculoase prin Chamed și Butean, ale căror acțiuni au fost stopate cu succes de noul goalkeeper dinamovist Mejias Osorio.

La pauză, Contra l-a introdus pe Borja Valle în locul lui Ioan Borcea, iar în minutul 48 fundașul dreapta Alexander Gonzalez a deschis scorul pentru „câini”, după o fază lucrată de noul intrat. Dinamo și-a dublat avantajul prin Sorescu, care în minutul 74 a ratat un penalty, dar a urmărit mingea pe respingerea lui Buzbuchi și a înscris. Fundașul Juan Camara a dus scorul la 3-0 în minutul 83, după un contraatac perfect, finalizat cu un șut puternic la colțul lung. Golul de onoare al medieșenilor a fost reușit de Cardoso, în minutul 89, dar nu a mai contat.

În cadrul conferinței de la final, antrenorul lui Dinamo, Cosmin Contra, a recunoscut că echipa sa a suferit în prima parte a jocului și a spus că intrarea lui Borja Valle a făcut diferența în favoarea alb-roșilor. „Per ansamblu, am jucat bine tot meciul. Dar în prima repriză n-am avut inspirația necesară în ultimii 25-30 de metri. Mediașul s-a apărat mereu cu 8-9 jucători, a fost greu pentru noi. În a doua repriză, intrarea lui Borja a adus plusul de care aveam nevoie. Ne-am descătușat după primul gol și am dominat. Mă deranjează însă că am primit gol din fază fixă, dar felicit băieții. A fost multă tensiune înainte de acest joc. Mai avem mult de muncă și avem nevoie de continuitate, ca să urcăm în clasament”, a spus antrenorul dinamovist.

Contra a explicat cum a reușit să convingă un jucător precum Borja Valle să vină în „Groapă”. „Nu mi-a fost greu să-l conving pe Borja Valle. Și-a dorit să vină aici, după ce am vorbit cu el și i-am explicat proiectul”, a declarat fostul selecționer al României.

Acesta a vorbit și despre obiectivul din acest sezon al „câinilor”: „Play-off-ul? Normal, de asta am venit. Băieții sper să înțeleagă că suntem la Dinamo, trebuie să arătăm bine. Să avem și începuturile de meci la fel de bune, atunci vom deveni o echipă și mai valoroasă”.

După acest succes, Dinamo a acumulat 5 puncte și a urcat pe locul 9 în clasamentul Ligii 1. De cealaltă parte, Gaz Metan bifează a doua înfrângere din campionat, dar rămâne în fața „câinilor”, cu 6 puncte.

Etapa următoare, trupa din Ștefan cel Mare primește vizita formației UTA Arad, care vine la București cu gândul a obține prima victorie a sezonului.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă