15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportDinamo se impune în „derby de România”

Dinamo se impune în „derby de România”

Ajuns la cel de-al 146-lea episod, derby-ul României a pus față în față două rivale „rănite”, cu obiective diametral opuse. Fără nicio șansă matematică de a mai prinde play-off-ul, Dinamo a făcut meciul sezonului și a încurcat-o pe FCSB în cursa pentru un nou titlu de campioană.

Cu galeria din nou aproape, FCSB a început mai bine, iar Coman a irosit o șansă monumentală, singur cu Piscitelli. Revenit în primul „11” după aproape jumătate de an, Andrei Sin a deschis scorul pentru „câinii roșii” în minutul 37, cu o execuție superbă din lovitură liberă.

Minutul 44 putea fi unul tragic, după ce Iulian Cristea l-a făcut K.O. pe croatul Perovic. Lovit cu gheata în față, jucătorul dinamovist a căzut nemișcat la pământ și a fost transportat de urgență la spital. Pentru atacul „criminal”, fundașul a fost trimis la cabine, deși inițial arbitrul Horațiu Feșnic arătase doar galben. FCSB a restabilit egalitatea în al șaptelea minut de prelungire al primei reprize, prin Tănase, în urma unui penalty obținut de Planic.

Mitanul secund a adus schimbări la ambele formații, iar alb-roșii au revenit în avantaj în minutul 62, după golul înscris de rezerva Vali Lazăr. Din cauza petardelor aruncate de suporteri după gol, partida a fost întreruptă pentru zece minute iar cele două echipe au plecat la vestiare. După reluare, dinamoviștii au mai ratat prin Sorescu și Fabbrini, iar Adi Popa a irosit ultima șansă a FCSB-ului.

La final, tehnicianul roș-albaștrilor, Bogdan Vintilă, a afirmat că şi-ar fi dorit măcar un rezultat de egalitate. „Mi-aş fi dorit, în condiţiile în care am rămas în 10 oameni, să fi terminat măcar la egalitate. Asta e viaţa, mergem înainte”, a spus antrenorul FCSB-ului.

Înfrângerea nu i-a picat deloc bine lui Gigi Becali, care nu mai crede că formația sa poate cuceri titlul de campioană. „Nu mai cred în titlu, doar dacă vrea Dumnezeu. Noi suntem așa, vai de noi. Eu zic că CFR ia campionatul”, a spus „latifundiarul” din Pipera.

Pentru FCSB, acesta a fost al doilea eșec din 2020. Cu o etapă înaintea încheierii sezonului regulat, roș-albaștrii au 43 de puncte, cu 6 mai puține ca liderul CFR Cluj.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă