10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportDoliu în Franța. Un antrenor de legendă al lui Saint-Etienne a încetat...

Doliu în Franța. Un antrenor de legendă al lui Saint-Etienne a încetat din viață

Herbin a fost internat în data de 25 aprilie într-un spital din Saint-Etienne, după ce a acuzat serioase insuficienţe cardiace şi pulmonare, fără legătură cu epidemia de coronavirus.

Supranumit “Sfinxul”, pentru capacitatea sa de a-şi ţine sub control emoţiile, Robert Herbin a condus-o pe AS Saint-Etienne timp de 14 sezoane, în perioadele 1972-1983 şi 1987-1990.

El a cucerit în total nouă titluri de campion al Franţei cu gruparea din Saint-Etienne, cinci ca jucător şi patru ca antrenor, fiind de şase ori câştigător al Cupei Franţei (de trei ori ca jucător şi de alte trei ca antrenor).

Sub conducerea sa, “verzii” au disputat finala Cupei Campionilor Europeni în 1976, pierdută la Cardiff în faţa formaţiei germane Bayern Munchen.

Ca jucător, el a evoluat mai întâi ca mijlocaş şi apoi pe postul de fundaş, îmbrăcând de 23 de ori tricoul selecţionatei Franţei, cu care a participat la Cupa Mondială din 1966, găzduită de Anglia.

Robert Herbin a antrenat, de asemenea, cu mai puţin succes, echipele Olympique Lyon (1983-1985), Al Nasr Riad (1985-1986), RC Strasbourg (1986-1987) şi Red Star (1991-1995).

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...
Ultima oră
Pe aceeași temă