13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportDoliu în lumea rugby-ului. Chester Williams a decedat la doar 49 de...

Doliu în lumea rugby-ului. Chester Williams a decedat la doar 49 de ani

Potrivit televiziunii de stat SABC, Williams s-a stins din cauza unui presupus atac de cord.

”Chester a fost un adevărat pionier al rugby-ului sud-african, iar performanţele sale la Cupa Mondială din 1995 … vor fi înscrise pentru totdeauna în inimile şi minţile iubitorilor rugby-ului”, a declarat Mark Alexander, şeful federaţiei sud-africane de rugby.

Victoria de la Cupa Mondială din 1995 este una de legendă pentru sud-africani, care au văzut acest succes ca un element de unitate, la un an după primele algeri democratice din Africa de Sud.

Africa de Sud fusese exclusă din competiţiile internaţionale o lungă perioadă de timp din cauza politicii de apartheid a guvernului de la Pretoria.

Vestea morţii lui Williams vine la mai puţin de două luni de la decesul colegului său de echipă James Small. Chester a jucat 27 de meciuri pentru Springboks între 1993 şi 2000, iar după ce s-a retras din activitate a devenit antrenor.

Chester Williams a preluat-o pe Timişoara Saracens în ianuarie 2012 şi a adus în acel an titlul în Banat după o pauză de 40 de ani. Williams, care a fost o scurtă perioadă şi director tehnic la Dinamo, a pregătit în trei rânduri echipa din Timişoara.

Luna trecută, fostul jucător de rugby a lansat propria marcă de bere, Chester’s Lager, care urmează să fie vândută în timpul Cupei Mondiale din Japonia.

”Cu tristeţe nemărginită în suflete, îi spunem ‘Adio!’ lui Chester Williams, care a încetat din viaţă astăzi. Cuvintele sunt prea sărace să descrie tristeţea ce a lăsat-o în urmă. Odihneşte-te în pace, Chester Williams!”, a reacţionat Timişoara Saracens pe Facebook la vestea dispariţiei fostului mare rugbyst.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă