10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportDoliu în motorsport! A încetat din viață Sir Stirling Moss

Doliu în motorsport! A încetat din viață Sir Stirling Moss

Considerat unul dintre cei mai mari piloţi din istoria Formulei 1, Moss nu a reuşit să cucerească însă niciun titlu mondial pe parcursul carierei sale.

Coleg la Mercedes cu argentinianul Juan Manuel Fangio, cvintuplu campion al lumii, britanicul a câştigat 16 Mari Premii în anii 1950-1960, într-o perioadă în care Formula 1 era mai temerară, dar şi mai mortală.

Sir Stirling Moss a fost de patru ori vicecampion mondial şi a ocupat, de asemenea, locul al treilea în trei ediţii ale Formulei 1, fiind pilotul cu cele mai multe curse câştigate fără să intre însă şi în posesia titlului de campion.

El a fost, de asemenea, primul britanic care a câştigat Marele Premiu al ţării sale, învingându-l pe Manuel Fangio în 1955, pe circuitul de la Aintree.

Britanicul s-a bucurat de o carieră de succes şi în alte competiţii automobilistice, obţinând în total 212 de victorii. Moss s-a retras din activitate după un grav accident suferit în 1962, în urma căruia a stat în comă timp de o lună şi a rămas parţial paralizat circa şase luni.

“Astăzi lumea sportului a pierdut nu numai o adevărată legendă, ci şi un gentleman. Echipa şi familia Mercedes Motorsport au pierdut un prieten drag. Sir Stirling, ne va fi dor de tine”, a scris Mercedes într-un comunicat.

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă