23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportDramatism la Six Nations Cup. Scoția o face pe Țara Galilor campioană

Dramatism la Six Nations Cup. Scoția o face pe Țara Galilor campioană

 Ultimul meci al Six Nations Cup din acest sezon s-a jucat vineri seara pe Stade de France, la Paris, între reprezentativa Cocoșului Galic și cea a Scoției. Pentru a se încorona campioană a competiției, Franța avea nevoie de o victorie la o diferență de 21 de puncte, cu cel puțin 4 eseuri reușite.
Meciul a fost unul de mare angajament și spectaculozitate, cu mai multe răsturnări de situație, Scoția câștigând în cele din urmă cu 23-27 (13-10).
Gazdele au debutat cu o lovitură de pedeapsă transformată în minutul 8 de Ntamack, dar scoțienii au revenit, ducând scorul la 3-10, după un eseu (van der Merwe) transformat și o lovitură de pedeapsă ce a trecut printre buturi (Rusell).
Francezii nu s-au lăsat mai prejos și au repetat în oglindă reușita scoțienilor: eseu transformat și lovitură de pedeapsă, intrând la pauză cu avantaj 13-10. Nu înainte ca scoțianul Hogg să fie avertizat cu cartonaș galben și 10 minute de eliminare.
Profitând de avantajul numeric, Penaud a culcat în terenul de țintă scoțian, la 5 minute după reluare, majorând la 18-10.
A venit apoi rândul scoțienilor să întoarcă rezultatul, cu transformarea unei lovituri de pedeapsă (Rusell) și a unui eseu, care au dus scorul la 18-20 (min. 61).
Dramatismul meciului a continuat, peste 4 minute „cocoșii” culcând din nou (Rebbadj, min. 65), fără să transforme, trecând în avantaj, 23-18.
În minutul 70, Rusell a primit cartonaș roșu direct, pentru placaj înalt, la nivelul gâtului, lăsându-i pe oaspeți în 14 oameni.
În ciuda inferiorității, scoțienii au insistat pe final, reușind prin van der Merwe un eseu în minutele suplimentare ale meciului, transformat de Hastings, pentru victoria cu 23- 27.

În urma acestui rezultat, Țara Galilor s-a încoronat campioană, urmată de Franța, Irlanda și Scoția.
Scoția a câștigat în Franța pentru prima dată, din 1999 încoace. O altă bornă istorică, nerealizată de Scoția din 1926, este dubla victorie, în deplasare, în acest sezon, împotriva rivalelor istorice Franța și Anglia.

Antrenorul principal al Scoției, Gregor Townsend, a declarat după meci, pentru BBC One:
“Sunt atât de mândru de echipă. Am venit aici într-un mediu destul de ostil, cu lotul incomplet, apoi am primit un cartonaș galben și un cartonaș roșu, fiind nevoiți să întoarcem rezultatul. Dar băieții au arătat curaj, efort, unitate și abilitatea de a câștiga. Un sfârșit excelent pentru un sezon cu adevărat promițător pentru noi.”

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...
Ultima oră
Pe aceeași temă