16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportDuel 100% românesc la Roland Garros: Halep vs Begu

Duel 100% românesc la Roland Garros: Halep vs Begu

În ziua în care a împlinit 29 de ani, Simona Halep și-a făcut cel mai frumos cadou, obținând o calificare facilă în turul secund al turneului de la Roland Garros. Principala favorită a competiției a avut nevoie de doar o oră și 24 de minute pentru a o elimina pe Sara Sorribes Tormo, în două seturi, cu scorul de 6-4, 6-0.

Vremea a fost singura care i-a pus dificultăți campioanei din 2018, cele 15 grade de la Paris făcând-o pe Simona să joace cu o bluză cu mânecă lungă și cu o pereche de colanți negri pe sub echipamentul pe care l-a purtat la Roma. Românca a bifat astfel a 15-a victorie consecutivă și, dacă va câștiga turneul parizian, va reveni pe prima poziție WTA.

În turul al doilea, vom avea parte de un duel 100% românesc, întrucât adversara Simonei va fi Irina Begu. Românca aflată pe locul 72 WTA a dispus de elveţianca Jil Teichmann, după un meci de 3 seturi, câștigat cu 6-4, 4-6, 6-3. În primul set, Begu s-a desprins la 4-1, a fost egalată, 4-4, dar a făcut un nou break și a încheiat setul cu 6-4. În setul doi, Teichmann și-a ridicat nivelul de joc și a condus cu 3-0, dar Irina a revenit și a egalat. Apoi, elvețianca a avut 5-3 și, după încă un game făcut de Begu, a câștigat setul cu 6-4. Decisivul a început echilibrat. Cele două jucătoare au mers cap la cap până la scorul de 3-3, când Irina a forțat și a reușit două break-uri, impunându-se cu 6-3.

Cele două tenismene s-au mai întâlnit de-a lungul carierei de cinci ori, iar de fiecare dată Simona Halep a mers mai departe. Până acum, Irina Begu a reușit să îi „smulgă” Simonei un singur set. Se întâmpla în 2016, la turneul de la Madrid. Principala favorită de la French Open a învins-o ultima dată pe Begu în august, în semifinale turneului de la Praga, cu 7-6, 6-3. Apoi, Simona a cucerit și marele trofeu. Totuși, partida de la Paris va reprezenta prima confruntare directă pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam.

În acest an, România a fost reprezentată pe tabloul principal de la Roland Garros de nu mai puțin de șapte jucătoare: Simona Halep, Irina Begu, Patricia Țig, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Monica Niculescu și Irina Bara.

Meciul dintre Simona Halep și Irina Begu este programat să se dispute miercuri, 30 septembrie, nu mai devreme de ora 12:00.

 

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...
Ultima oră
Pe aceeași temă