19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportDuel de gală în „optimile” Champions League

Duel de gală în „optimile” Champions League

Barcelona a fost în optimile de finală ale competiţiei în fiecare an din 2004-2005, câştigând 14 din cele 16 dueluri. Catalanii au pierdut două din primele trei confruntări, cea mai recentă fiind contra lui Liverpool în 2006/07, însă a câştigat ultimele 13, inclusiv dubla cu Napoli în ediţia 2019/20 (1-1 în deplasare, 3-1 acasă).

PSG are în optimi un bilanţ de 4 victorii şi 3 eşecuri. Parizienii au reuşit să întoarcă un eşec cu 1-2 în faţa formaţiei Borussia Dortmund, cu 2-0 pe teren propriu, în ediţia 2019/20, punând capăt unei serii de trei eliminări consecutive.

Ultimul duel direct dintre Barcelona şi PSG, în optimile ediţiei 2016/17 a Champions League, a fost unul memorabil. Francezii au câştigat cu 4-0 în tur, dar Barca a întors scorul pe Camp, 6-1, Neymar (acum la PSG) marcând două goluri.

Mai reţine atenţia confruntarea dintre Atletico Madrid şi Chelsea, în timp ce Lazio Roma, cu singurul român angrenat în competiţie, Ştefan Radu, va avea o misiune dificilă, contra deţinătoarei trofeului, Bayern Munchen.

Partidele din prima manşă vor avea loc pe 16-17, respectiv 23-24 februarie, iar partidele din manşa secundă se vor juca în zilele de 9-10, respectiv 16-17 martie.

Programul duelurilor din optimi:

Borussia Moenchengladbach – Manchester City
Lazio Roma – Bayern Munchen
Atletico Madrid – Chelsea
RB Leipzig – Liverpool
FC Porto – Juventus Torino
FC Barcelona – Paris Saint-Germain
Sevilla FC – Borussia Dortmund
Atalanta Bergamo – Real Madrid

Cele mai citite

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă