7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportE oficial! George Pușcaș s-a transferat în Anglia

E oficial! George Pușcaș s-a transferat în Anglia

Puşcaş (23 ani) a efectuat vizita medicală înainte de a semna, suma pe care clubul din Albion o va achita grupării Inter Milano nefiind dezvăluită. Presa italiană a relatat miercuri că Reading a făcut o ofertă de opt milioane de euro plus două milioane bonus.

”George este un atacant tânăr, cu foame de gol şi cu un instinct natural de a marca. Fără goluri nu poţi câştiga meciurile, iar acum avem diferite opţiuni pentru a alege pentru ofensivă. Aştept cu nerăbdare să îl primesc în echipă”, a declarat managerul clubului, Jose Gomes.

Puşcaş şi-a început cariera la Oradea, dar s-a transferat la doar 18 ani în Italia, la Inter. La doar câteva săptămâni a jucat în Europa League, într-un meci câştigat cu Celtic, iar debutul său în Serie A a survenit înainte de a împlini 19 ani, într-un meci cu Parma (1-1).

Puşcaş a fost împrumutat apoi la Bari, pentru care a marcat 5 goluri în 18 partide, în Serie B, apoi a petrecut aproape un an şi jumătate la Benevento, marcând 7 goluri într-un campionat încheiat cu promovarea echipei în Serie A. Puşcaş a marcat şi primul gol al echipei în Serie A, într-un meci care a adus primul punct lui Benevento în eşalonul italian de elită, 2-2 cu AC Milan.

După o scurtă perioadă petrecută la Novara, în august 2018 s-a transferat, tot sub formă de împrumut, la Palermo, pentru care a marcat 10 goluri în sezonul precedent.

Puşcaş a devenit un obişnuit al primei reprezentative a României şi a marcat 18 goluri pentru selecţionata Under-21. Acesta a marcat patru goluri la Campionatul European de tineret din iunie, dintre care unul în poarta Angliei. Pentru evoluţiile sale, a fost inclus în echipa ideală a turneului.

”Toate echipele au nevoie de goluri, iar George Puşcaş este un alt tânăr talentat atacant care le poate aduce pentru noi. Sunt încântat să îi urez bun venit pe Madejski Stadium şi nerăbdător să îl văd jucând pentru Royals”, a declarat, la rândul său, directorul executiv Nigel Howe.

”Reading Football Club este noua mea casă, sunt entuziasmat şi fericit să încep aceasta nouă provocare în cariera mea”, a scris Puşcaş pe Instagram după ce a semnat pentru clubul care îl are sub contract până în iunie 2020 şi pe internaţionalul român Adrian Popa.

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă