11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportEchipa de handbal feminin a României joacă împotriva Olandei, la ora 15

Echipa de handbal feminin a României joacă împotriva Olandei, la ora 15

 

În finală se vor înfrunta Franţa şi Rusia. 
România şi Olanda se întâlnesc, de la 15:00, în sala din Paris-Bercy, iar olandezele sunt favorite datorită rezultatului din grupele principale. În chiar primul meci, România suferea primul şoc la EURO, scor 29-24, după ce înregistrase victorii pe linie până la acel moment.

Ambele naţionale vin după înfrângeri dureroase, într-o semifinală de Campionat European. România a pierdut cu Rusia, campioana olimpică en-titre, scor 28-22, după două reprize diametral opuse. Tricolorele le-au ţinut piept rusoaicelor în prima repriză, dar au căzut total în a doua. De cealaltă parte, Olanda a fost învinsă clar de gazda Franţa, scor 27-21, notează Mediafax. 
2010 e anul în care România a cucerit singura medalie la un Campionat European. La acea ediţie, naţionala a cucerit bronzul în faţa Danemarcei, scor 16-15.

Medalia de bronz ar însemna enorm pentru o naţională care are şansa să egaleze cea mai bună performanţă înregistrată vreodată la o ediţie a Campionatului European. Totuşi, misiunea va fi dificilă, din cauza absenţei Cristinei Neagu, care va lua o pauză de aproximativ şase luni, în urma accidentării suferite în partida cu Ungaria, în ultimul meci al grupelor principale.

Absenţele nu lipsesc nici din tabăra batavelor. Olanda nu se va putea baza pe Jessy Kramer (pivot) şi Martine Smeets (extremă stânga), care s-au accidentat în semifinala cu Franţa, astfel că Helle Thomsen va avea la dispoziţie doar 15 jucătoare.

Finala dintre naţionalele Rusiei şi Franţei va avea loc tot duminică, de la 18:30.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă