EURO 2020. Capitala va găzdui 4 partide la turneul final

EURO 2020. Capitala va găzdui 4 partide la turneul final

Echipele care vin la București și-au ales stadioanele

Formațiile care vor evolua la București în cadrul Campionatului European de fotbal din acest an și-au ales stadioanele pe care se vor antrena.

Cătălin Mihai 0 comentarii

Cele trei reprezentative care vor evolua în grupa C a EURO 2020 în capitala României și-au exprimat opțiunile în privința bazelor de antrenament.

Astfel, naționala Austriei, singura care nu își va stabili cantonamentul în București, va folosi ca teren de antrenament stadionul Arcul de Triumf și se va caza la Hotel Sheraton. Cel mai probabil, formația austriacă va rămâne acasă între meciurile din grupă, astfel încât a optat doar pentru stadion și hotel de tranzit.

Reprezentativa Ucrainei a ales încă de anul trecut să-și stabilească baza de cantonament la București, la Complexul hotelier CARO, iar ca teren de antrenament a închiriat stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari. Costurile sunt suportate de echipa Ucrainei, iar acordul de închiriere a fost deja prelungit cu un an după amânarea turneului final.

Calificată în urma play-off-ului din Nations League, echipa Macedoniei de Nord a optat, de asemenea, pentru cantonament la București, cu cazare la hotel JW Marriott și antrenamente pe Stadionul Steaua. Baza din Ghencea a fost introdusă de UEFA pe lista facilităților pentru EURO 2020 în urma unui Acord semnat cu MapN, în 29 decembrie 2020.

Cele două echipe din optimi care vor juca la București vor folosi stadionul Arcul de Triumf pentru antrenamentele dinaintea meciului din 28 iunie. Formațiile vizitatoare se vor caza una la Athenee Palace Hilton (câștigătoarea grupei F) și cealaltă la Hotel Sheraton.

Stadionul Arcul de Triumf a fost inclus de către UEFA în circuitul stadioanelor pentru echipele aflate în tranzit în București, care nu au un cantonament localizat aici. Acordul a fost semnat între UEFA și Ministerul Tineretului și Sportului, proprietar al stadionului la data semnării.

Terenurile de antrenament Steaua, Arcul de Triumf și Giuleşti au fost puse la dispoziția UEFA cu titlu gratuit. Guvernul s-a angajat și la modernizarea acestor baze, reușind deocamdată să finalizeze proiectele Steaua și Arcul de Triumf. Lucrările la stadionul Giulești sunt în toi și se preconizează că acesta va fi dat în folosință la finalul lunii mai.

România a primit organizarea a patru partide din cadrul EURO 2020, turneu devansat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus. Meciurile vor avea loc pe 13, 17 și 21 iunie (grupe), respectiv 28 iunie (optime de finală) și se vor disputa pe Arena Națională.

Comentarii

loading...