11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportEchipele din play-out refuză să mai joace

Echipele din play-out refuză să mai joace

Având în vedere precedentele create în cazul Ligii a 2-a și Ligii a 3-a, majoritatea echipelor din play-out-ul primului eșalon fotbalistic autohton au înaintat o propunere către LPF în care cer ca meciurile să nu se mai dispute.

Pe lângă Politehnica Iași, care a inițiat acest demers prin intermediul președintelui Ciprian Paraschiv, alte cinci cluburi au aderat la această idee: FC Viitorul, FC Hermannstadt, Academica Clinceni, Chindia Târgovişte și FC Voluntari. Cu alte cuvinte, în afară de Dinamo și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, care inițial își exprimase susținerea, dar ulterior și-a retras semnătura, toate celelalte echipe angrenate în lupta pentru retrogradare vor ca play-out-ul să fie înghețat și nimeni să nu „pice” în liga secundă.

Principalele argumente pentru care echipele doresc stoparea competiției sunt: costurile foarte ridicate de pregătire, problemele majore de respectare a măsurilor de securitate medicală extrem de severe cerute de autorităţi și programarea unui număr foarte mare de meciuri în timp scurt. „Am dezbătut, împreună cu toţi reprezentanţii cluburilor din play-out, contextul specific pe care îl avem pentru această parte a competiţiei. Astfel, 7 dintre 8 cluburi angrenate în play-out am decis să suținem ideea înghețării clasamentului, fără retrogradare în acest sezon”, a declarat Ciprian Paraschiv.

Ideea nu este agreată de Orlando Nicoară, directorul general al EaD, compania care deţine drepturile TV pentru difuzarea meciurilor din Liga 1. Acesta susține că dacă meciurile nu se vor mai disputa, echipele vor fi nevoite să returneze banii deja încasați. „Faptul că se discută în acest moment despre alte lucruri, după ce am atras atenţia că Liga 1 trebuie să se joace pe teren, ne va face să ne reconsiderăm poziţia. Dacă nu se livrează meciurile, trebuie să ne dea banii înapoi”, a declarat Nicoară.

Formațiile din Liga 1 care își reiau pregătirea centralizată sunt obligate să efectueze câte 3 teste pentru Covid-19 fotbaliştilor, la intrarea în baza de antrenament, în ziua a 7-a şi a 14-a. Dacă totul va decurge conform planului, competiția internă s-ar putea relua la mijlocul lunii iunie.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă