20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportEdi Iordănescu, redebut cu dreptul la CFR Cluj

Edi Iordănescu, redebut cu dreptul la CFR Cluj

Aflat la a doua aventură pe banca tehnică a CFR-ului, Edi Iordănescu a reușit în doar două zile să schimbe fața campioanei. Ardelenii au început partida de la Iași în ofensivă și după numai 14 minute au preluat conducerea pe tabela de marcaj grație reușitei lui Ciprian Deac, cel care a înscris după o pasă perfectă a lui Rondon. Politehnica a replicat prin Calcan, al cărui șut deviat a fost prins cu siguranță de Bălgrădean. Apoi, Burcă, Chipciu și Rondon au ratat, pe rând, șansa de a face 2-0.

Prima ocazie a reprizei secunde a aparținut tot feroviarilor. Deac a centrat în careu, iar Rondon a reluat spre poartă, însă goalkeeper-ul gazdelor a reținut. Iașiul a avut și ea o ocazie prin Zajmovic, dar șutul acestuia în diagonală a trecut puțin pe lângă poartă. În minutul 71, Costache a șutat în forță, dar Bosz a respins spectaculos, până la Deac care a trimis cu capul peste poartă. În minutul 76, Debeljuh a fost faultat în careu, iar Deac a transformat cu siguranță de la punctul cu var și a stabilit scorul final al partidei, 2-0 pentru CFR Cluj.

CFR şi-a luat astfel revanşa în faţa ieşenilor, după ce Poli s-a impus la Cluj-Napoca în şaisprezecimile de finală ale Cupei României, cu 1-0.

Revenit după doi ani la Cluj, Iordănescu a explicat ce are de gând să schimbe. „E o victorie de necontestat. Am avut un joc bun spre foarte bun. (…) Vin după un antrenor care a făcut o muncă bună spre foarte bună, a creat automatisme. Nu pot să le schimb rapid, chiar dacă am o filosofie diferită. În fotbal nu există rețetă. Se poate câștiga oricum, dar sunt lucruri pe care le vom lua pas cu pas. E greu ca echipa să acumuleze în aceste momente. Veți vedea un CFR care încearcă să schimbe anumite lucruri, dar într-o manieră echilibrată, nu drastică”, a declarat noul antrenor al clujenilor.

Pentru CFR Cluj urmează meciul decisiv pentru calificarea în primăvara europeană. Ardelenii dispută ultimul joc din grupele Europa League în Elveția, contra celor de la Young Boys Berna, joi, de la ora 19:55.

 

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...
Ultima oră
Pe aceeași temă