14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportEduard Novak: „Costul total al organizării Turului României ajunge la 500.000 euro”

Eduard Novak: „Costul total al organizării Turului României ajunge la 500.000 euro”

“Turul României a avut prima ediţie în 1934 şi cred că este una dintre cele mai vechi şi mai prestigioase competiţii naţionale. În 1934 eram a şasea ţară care organiza un tur naţional la ciclism. Anul acesta este un nou proiect care sper şi cred că va duce ciclismul românesc alt alt nivel. Ne dorim să promovăm nu numai ciclismul, ci şi turismul din România”, a adăugat preşedintele, care nu va participa la această ediţie a Turului României.

Costurile totale ale organizării Turului României se ridică la aproximativ jumătate de milion de euro, a afirmat Novak. “Costul total al organizării Turului României ajunge pe la 450.000-500.000 de euro, aici intră absolut tot, de la cazare, masă, premii, marketing, promovare şi aşa mai departe. Din această sumă, mediul privat acoperă 50%, iar cealaltă jumătate MTS. În total, premiile sunt în jur de 30.000 de euro”, a afirmat el.

Prezent la conferinţa de presă, ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a declarat că îşi doreşte ca Turul României să atragă un număr cât mai mare de copii spre ciclism.

“Ministerul Tineretului şi Sportului este un partener al Federaţiei Române de Ciclism şi sunt convins că şi în continuare vom avea o colaborare foarte bună atunci când vine vorba despre sportul de performanţă. Sper ca Turul României să atragă cât mai mulţi copii care să vină să pedaleze, pentru că ăsta este scopul numărul 1. Şi eu am legătură cu ciclismul, sunt membru fondator al unui club sportiv şi ori de câte ori am ocazia încerc să pedalez. Nu foarte mult, trebuie să recunosc, dar, dacă voi sta mai mult în preajma preşedintelui federaţiei atunci cu siguranţă mă va împinge mult mai mult spre a pedala”, a spus Matei.

“Anul acesta este un traseu superb de care se vor bucura atât sportivii, cât şi cei care vor face parte din organizare şi staff. Eu sunt foarte încântat că anul acesta aţi ales ca traseul să treacă şi pe la o bază a Ministerului Tineretului şi Sportului, mă refer la Piatra Arsă. Urez succes tuturor, dar ţinem pumnii strânşi echipei naţionale, care sperăm toţi că va face o figură foarte frumoasă la Turul României. Suntem într-un an preolimpic şi trebuie să susţinem federaţiile. Iar aceste eforturi se concretizează şi sunt foarte fericit că numărul sportivilor care reuşesc să se califice la Jocurile Olimpice este în creştere”, a adăugat ministrul Tineretului şi Sportului.

Turul României, ajuns la a 52-a ediţie, se desfăşoară în perioada 11-15 septembrie şi acoperă 688 de kilometri între Cluj-Napoca şi Bucureşti.

La ediţia din 2019 a Turului României vor fi prezente 19 de echipe, dintre care 7 naţionale şi 12 continentale: Team Novak, Echipa Naţională a României, Lokosphinx (Rusia), VosterATS Team (Polonia), Giotti Palomar Victoria (România), LKT Team Brandenburg (Germania), Vivo Massi (Paraguay), Echipa Naţională a Slovaciei, CCC Development Team (Polonia), Elkov Author (Cehia), Friuli Cycling Team (Italia), Team Illuminate (SUA), Monkey Town (Olanda), Echipa Naţională a Rusiei, Echipa Naţională din Belarus, Echipa Naţională a Estoniei, Pannon Cycling Team (Ungaria), Echipa Naţională a Republicii Moldova şi Echipa Naţională a Poloniei.

Aproximativ 140 de ciclişti vor lua parte la Turul României, printre aceştia şi Serghei Ţvetcov, câştigătorul ediţiei din 2018.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă