„El Loco” Bielsa, premiat pentru fair play

„El Loco” Bielsa, premiat pentru fair play

Antrenorul argentinian Marcelo Bielsa a primit luni seara, la Teatrul Scala din Milano, Premiul The Best FIFA pentru Fair Play din partea Federaţiei internaţionale de fotbal.

Rl online 0 comentarii

Bielsa a fost recompensat pentru gestul pe care l-a făcut în timpul meciului pe care actuala sa echipă, Leeds United, l-a disputat împotriva formaţiei Aston Villa, în liga secundă engleză, anul trecut în luna aprilie, când argentinianul le-a ordonat jucătorilor săi să-i lase pe adversari să înscrie. Bielsa a avut această reacţie după ce Leeds marcase anterior un gol în timp ce unul dintre adversari, polonezul Mateusz Klich, se afla la pământ, iar fotbaliştii de la Aston Villa se opriseră din joc.

În ciuda protestelor propriilor jucători, care nu au vrut să accepte cererea lui Bielsa, antrenorul sud-american le-a ordonat elevilor săi să permită echipei din Birmingham să restabilească egalitatea.

Meciul respectiv s-a încheiat cu scorul de 1-1, iar Leed United a pierdut în final posibilitatea de a promova în Premier League, în care a ajuns însă Aston Villa, după un baraj cu Derby County.

Cinci luni mai târziu, Marcelo Bielsa a fost premiat împreună cu echipa sa pentru gestul de fair play, în cadrul Galei FIFA de la Scala milaneză. Argentinianul nu a putut fi însă prezent la eveniment şi a trimis un reprezentant de-al său pentru a ridica premiul.

Comentarii

loading...