Emanuel Gyenes, înainte de Raliul Dakar: Sper să pot să intru în top 30

Emanuel Gyenes, înainte de Raliul Dakar: Sper să pot să intru în top 30

Motociclistul român Emanuel Gyenes este pregătit pentru cea de-a zecea sa participare la Raliul Dakar, el propunându-şi să câştige clasa Malle Moto şi să termine între primii 30 de clasaţi la general.

Rl online 0 comentarii

"Acum o să fie primul an, după 11 ani de curse în America de Sud, se mută Dakarul în Arabia Saudită. O să fie foarte mult nisip, 75% din traseu o să fie nisip, asta nu înseamnă numai dune cu nisip. O să avem drumuri cu nisip care sigur din punct de vedere fizic va fi mult mai solicitant, dar despre asta este vorba în cursa Dakar. A fost un an, 2016, când nu a fost nicio dună de nisip şi toată lumea a fost revoltată. Acum o să primim din belşug. Eu sunt pregătit pentru această cursă şi sper să obţin un rezultat pe placul meu. Mă duc singur, cu ideea să încerc să câştig această categorie de malle moto. În clasamentul general, dacă eşti fără asistenţă, nu poţi să ai aşa un clasament bun ca şi cum ai avea mecanici, dar eu totuşi sper să pot să intru în top 30", a declarat Emanuel Gyenes.

El va concura cu aceeaşi motocicletă ca şi anul trecut, un KTM 450, care deja a fost trimisă spre Arabia Saudită.

"Şi anul acesta merg la clasa maraton şi la clasa malle moto, nu o să am asistenţă, eu singur o să trebuiască să îmi repar motocicleta după etapa din ziua respectivă, adică după de fac 700-800 km într-o zi, trebuie să mă apuc de motocicletă şi să o pregătesc pentru ziua următoare. În ianuarie vremea în timpul zilei este 25-30 de grade, dar noaptea este problemă, ne-au avertizat să ne pregătim că poate să scadă şi până la -5 grade Celsius", a mai spus riderul

Startul raliului va fi în data de 5 ianuarie, iar cursa se va încheia pe 17 ianuarie. Raliul din Arabia Saudită are un traseu de 4.500 de km.

Comentarii

loading...