9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportEternul derby în optimile Cupei României

Eternul derby în optimile Cupei României

Optimile de finală ale Cupei României vor pune față în față cele mai galonate echipe ale fotbalului autohton. Cele două rivale vor reedita astfel duelul din sezonul trecut, când s-au întâlnit în faza semifinalelor, iar FCSB a câștigat ambele manșe, cu 3-0 și 1-0.

De altfel, în sezonul precedent, FCSB și-a trecut în palmares al 23-lea său trofeu al Cupei României, după ce a învins-o în marea finală pe Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, cu scorul de 1-0, chiar la debutul tehnicianului Anton Petrea pe banca roș-albastră.

În sferturile de finală ale Cupei vor merge și câștigătoarele duelurilor dintre Universitatea Cluj – UTA Arad, Viitorul Pandurii – Gaz Metan Mediaș, Dunărea Călărași – Turris-Oltul Turnu Măgurele, ASU Politehnica Timișoara – Astra, FC Petrolul Ploiești – CSM Politehnica Iași, AFC Farul Constanța – Chindia Târgoviște și FC Botoșani – Universitatea Craiova.

În conformitate cu principiile de desfăşurare ale competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020-2021, meciurile din cadrul Cupei României care nu se pot disputa din cauza rezultatelor pozitie la testările pentru COVID-19 nu se pot reprograma. De altfel, FCSB a profitat de această regulă în turul precedent, când a obținut calificarea la „masa verde”, după ce în lotul formației Gloria Buzău s-au înregistrat mai multe infectări cu noul coronavirus.

De menționat că avertismentele primite de jucători până la etapa șaisprezecimilor nu vor fi preluate în fazele superioare ale competiției.

Jocurile din optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În caz de egalitate după 90 de minute vor exista prelungiri şi, după caz, se poate ajunge la executarea loviturilor de departajare.

Meciurile din faza optimilor Cupei României vor avea loc pe 10 februarie cu începere de la ora 13:30, cu exceptia jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior de oficialii Federației Române de Fotbal.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă