UEFA. România riscă să piardă organizarea celor 4 meciuri

UEFA. România riscă să piardă organizarea celor 4 meciuri

EURO s-ar putea juca într-o singură țară

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, dă asigurări că turneul final al Euro 2020 se va disputa anul viitor, dar admite că numărul de orașe gazdă s-ar putea reduce din cauza pandemiei.

Cătălin Mihai 0 comentarii

După ce tricolorii au ratat orice șansă de a fi prezenți la Campionatul European de fotbal de anul viitor, România ar putea primi o nouă lovitură. În ultimul interviu acordat, șeful UEFA, slovenul Aleksander Ceferin, a dat de înțeles că forul european se gândește la o soluție de avarie, în care Euro 2020 să se desfășoare în mai puține țări decât era prevăzut inițial. Totul depinde însă de modul în care va evolua pandemia de coronavirus. „Suntem absolut siguri că Euro va avea loc anul viitor, dar trebuie să spun că în loc de 12 țări s-ar putea juca în 11 ţări, în opt, cinci sau doar una singură”, a declarat Ceferin pentru postul spaniol de televiziune Movistar+.

Președintele UEFA nu știe însă dacă publicul va putea avea acces la partidele de anul viitor: „Singura necunoscută este dacă va fi cu un public limitat pe stadioane, cu tribune pline sau fără spectatori. Ne gândim la soluţii fără fani sau cu un grad de ocupare a stadioanelor de 30%, 50%, 70%”.

Pe plan sanitar, oficialul sloven a salutat protocoalele introduse de UEFA: „Din luna august, noi am organizat peste 420 de meciuri internaţionale, vorbesc doar de meciuri sub egida UEFA, fără niciun incident notabil”.

Ceferin nu este încântat de modul în care fostul preşedinte al UEFA, Michel Platini, a imaginat acest Campionat European, desfășurat în 12 țări. „Simbolic, este foarte frumos, dar pentru noi nu este simplu, independent de pandemie. Nu suntem foarte mulţumiţi de asta (...) Este o mare provocare, dar sunt sigur că Euro va avea loc anul viitor”, a afirmat slovenul.

Euro 2020, ediţie aniversară care urma să celebreze 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în 12 oraşe: Bucureşti, Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia) și Bilbao (Spania). Pe Arena Națională se vor juca trei partide din Grupa C a Campionatului European din 2021, plus o optime de finală.

Comentarii

loading...