18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSportEuropa League: CFR Cluj, învinsă de Celtic Glasgow

Europa League: CFR Cluj, învinsă de Celtic Glasgow

Campioana Scoţiei s-a impus fără drept de apel, prin golurile marcate de francezul Odsonne Edouard (20) şi de norvegianul Mohamed Elyounoussi (59).

Celtic a arătat un plus de viteză, forţă şi determinare, reuşind să îşi ia revanşa după ce a fost eliminată de CFR din preliminariile Ligii Campionilor, clujenii câştigând în august cu 4-3 pe Celtic Park.

Scoţienii au avut primele ocazii prin fundaşul francez Jullien, ambele după faze fixe, dar Arlauskis a salvat senzaţional în minutul 11, iar apoi apărătorul a trimis peste poartă (12).

Gazdele au deschis scorul în minutul 20, când Edouard a marcat cu capul, din centrarea lui Bolingoli, care nu a putut fi blocat de Susic.

Bolingoli a tras periculos cu exteriorul, puţin peste poartă (23), dar CFR a izbutit să dea replica trei minute mai târziu, din lovitură liberă, prin Deac, dar Forster a respins, ardelenii au trimis balonul în lasă prin Boli, dar golul a fost anulat pentru ofsaid.

Gazdele şi-au mai creat situaţii bune până la pauză, dar şutul lui Edouard (35) a fost blocat de Burcă, iar mingea expediată de Bolingoli din afara careului (44) a fost prinsă de Arlauskis.

Caracteristicile jocului nu s-au schimbat nici în repriza secundă, Celtic marcând la prima sa ocazie de gol, în minutul 59, prin Mohamed Elyounoussi, cu un şut deviat, după o minge întoarsă de James Forrest.

CFR a încercat să fie mai ofensivă şi acelaşi Deac a fost aproape de gol, însă şutul său din unghi a fost respins de Forster (64). În ciuda eforturilor, campioana României nu a reuşit să fie cu adevărat periculoasă.

Celtic şi-a creat în continuare situaţii de gol, dar şutul lui Forrest a fost reţinut în doi timpi de Arlauskis (66), Christie a fost imprecis (79, 81), ca şi Edouard (85), blocat in extremis de Boli (89).

Celtic este liderul grupei după acest succes, iar CFR coboară pe locul al treilea, având în vedere victoria reuşită de Lazio, 2-1 cu Rennes.

În etapa a treia, pe 24 octombrie, vor avea loc meciurile Celtic – Lazio şi Rennes – CFR Cluj.

Cele mai citite

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...

Rusia – Ucraina, ziua 767. Statele Unite au aprobat ajutorul pentru Ucraina, de 61 de miliarde USD

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat ajutorul pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari. Votul în Camera Reprezentanților s-a desfășurat în...

Iohannis merge la zona demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită în Coreea de Sud, iar în prima zi a vizitei va ajunge și la zona demilitarizată aflată...
Ultima oră
Pe aceeași temă