13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportEuropa League: Craiova o învinge pe Sabail

Europa League: Craiova o învinge pe Sabail

Universitatea a făcut un pas important spre turul următor după această victorie la limită, care putea fi mult mai clară, după felul în care a controlat jocul.

Alexandru Mateiu (12), Nicuşor Bancu (51) și Mihai Roman II (67) au marcat pentru echipa antrenată de Corneliu Papură, în timp ce ambele goluri ale gazdelor au fost reuşite de Agabala Ramazanov (33, 82).

Craiova a deschis scorul în min. 12, prin Mateiu, care a şutat din întoarcere, la centrarea lui Martic. Bărbuţ (19) a avut şansa desprinderii, dar şutul său din poziţie centrală a fost respins de portar.

Prima ocazie a azerilor a venit în min. 26, când brazilianul Erico, fost la Pandurii şi Astra, a reluat peste poartă cu capul.

Roman a şutat puţin peste transversală (30), iar la scurt timp azerii au egalat, prin Agabala Ramazanov (33), care a fost scăpat de Bărbuţ la un corner al lui Cociuc şi a şutat din marginea careului.

Universitatea a mai avut două ocazii bune până la pauză, dar Roman (39) a fost blocat de portar la 7 metri, iar Bărbuţ (45+1) a şutat pe lângă din marginea careului.

Craiovenii au preluat conducerea în min. 51, când Bancu a şutat din careu după o combinaţie cu Roman. Căpitanul Universităţii a şutat periculos de la distanţă (65), dar balonul a ocolit ţinta. Universitatea s-a desprins în min. 67, când un şut-centrare al lui Bărbuţ a fost deviat în plasă de Roman.

Bărbuţ a fost aproape de gol (69), la o contră în careul advers, iar Universitatea putea primi penalty în min. 72, dar arbitrul a mutat lovitura liberă în marginea careului după faultul lui Erico la Qaka. Fortes a tras peste poartă, nereuşind să nimerească poarta nici în min. 79.

O eroare a portarului Pigliacelli le-a oferit şansa gazdelor să se apropie pe tabelă, iar Ramazanov a realizat dubla din centrarea lui Muradbayli (82).

Pentru Universitatea Craiova a fost prima victorie în cupele europene după o pauză de 26 de ani. Manşa secundă se va juca la Craiova, în data de 18 iulie.

Dacă trece de Sabail, Universitatea va juca în turul al doilea preliminar cu învingătoarea dintre Zalgiris Vilnius (Lituania) şi Honved Budapesta (Ungaria).

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă