10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportEuropa League: KV Mechelen, exclusă. Viitorul o întâlnește pe Gent

Europa League: KV Mechelen, exclusă. Viitorul o întâlnește pe Gent

CBAS a luat miercuri o a doua decizie în cadrul procedurii disciplinare împotriva clubului KV Mechelen şi a unor persoane implicate în scandalul meciului Mechelen – Waasland-Beveren, ce a avut loc pe 11 martie 2018, meci suspectat că a fost trucat.

CBBAS decisese pe 10 iulie că Mechelen nu poate fi retrogradată, dar nu se pronunţase în privinţa vinovăţiei şi a sancţiunilor. Miercuri, CBAS s-a pronunţat şi a confirmat decizia camerei de apel a comisiei de litigii a Federaţiei belgiene de fotbal (URBSFA): KV Mechelen şi patru oficiali ai săi au fost găsiţi vinovaţi de acte de falsificare a competiţiei.

CBAS a hotărât că Mechelen va putea juca în prima divizie, dar este exclusă din Cupa Belgiei şi Europa League. Echipa, câştigătoare a Cupei Belgiei, îşi câştigase dreptul să evolueze în grupele Europa League.

Federaţia belgiană va informa UEFA şi va face tot ce-i stă în putinţă pentru a păstra cele cinci locuri în cupele europene pentru cluburile belgiene. UEFA va aplica propria sa procedură disciplinară. Este posibil ca forul fotbalistic european să retragă un loc Belgiei în Europa League.

Astfel, Gent o va întâlni pe FC Viitorul în turul 2 preliminar al Europa League (25 iulie şi 1 august), Antwerp, antrenată de Ladislau Boloni, va disputa turul 3 preliminar al acestei competiţii, iar Standard va fi prezentă în faza grupelor.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă