18 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportFabio Fognini își dorește ca soția sa, Flavia Pennetta, să revină în...

Fabio Fognini își dorește ca soția sa, Flavia Pennetta, să revină în circuitul WTA

Pennetta (38 ani) a pus punct carierei sportive la puţin timp după victoria de la US Open în 2015. Cuplul are doi copii, Federico (3 ani) şi Farah, născută în decembrie.

“Încerc să fac în aşa fel încât Flavia să revină în 2021, după modelul lui Kim Clijsters”, a declarat Fognini (nr. 11 mondial), pentru cotidianul Corriere della Sera.

“Am vorbit cu (Francesca) Schiavone şi cu (Corrado) Barazzutti. Ei o antrenează şi eu manageriez tot. Am prevăzut deja programul turneelor”, a adăugat câştigătorul turneului de la Monte Carlo.

Kim Clijsters, fostă nr.1 mondial, s-a retras într-o primă fază la finele lui 2007 pentru a se căsători şi a aduce pe lume primul său copil. Ea a revenit în 2009, câştigând trei din cele patru titluri ale sale de Mare Şlem (US Open în 2009 şi 2010 şi Australian Open în 2011), înainte de a se retrage din nou în 2012 şi de a reveni în circuit la începutul acestui an, la vârsta de 36 de ani.

La rândul ei, Flavia Pennetta a câştigat 28 de trofee în circuitul WTA şi a ajuns pe locul 6 mondial la simplu şi numărul 1 la dublu.

Referitor la sezonul actual, Fognini a mai precizat că ar fi imposibil să se reia competiţiile, întrerupte din cauza pandemiei de coronavirus.

“Nu-mi pot imagina o reluare. Cum ar putea directorul unui turneu să-şi asume responsabilitatea pentru sănătatea jucătorilor, staff-ului, media, spectatorilor?”, a adăugat acesta.

Cele mai citite

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă