15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportFavoritul lui Rivaldo la Balonul de Aur

Favoritul lui Rivaldo la Balonul de Aur

El însuşi laureat al Balonului de Aur, în 1999, Rivaldo este un mare admirator al lui Messi: “Este imposibil să-l descrii. Îmi place foarte mult şi spun mereu că sunt foarte trist fiindcă nu a câştigat niciodată Cupa Mondială cu Argentina. Este o recompensă de care are nevoie, fiindcă un jucător de clasă mondială ca el trebuie să fie campion mondial.”

“E mult timp de când marchează goluri, dă pase decisive, e golgheter în La Liga, iar pentru ce a făcut în Liga Campionilor, cred că e bine ca meritele sale să fie recunoscute. Chiar dacă nu va câştiga Liga Campionilor, a meritat deja Balonul de Aur”, a afirmat campionul mondial din 2002.

Despre Barcelona, el a spus: “Clubul este mai relaxat şi mai calm acum, suporterii au mai multă răbdare decât pe vremea mea. Astăzi, echipa poate juca începând de la apărare, atingând mingea, iar pe vremea mea ni se cerea să alergăm mult. Fotbaliştii au timp pentru a se gândi ce au de făcut cu mingea, iar pentru FC Barcelona devine mai uşor să joace. Fanii pot aprecia acest stil.”

“(…) M-am bucurat întotdeauna de o recunoaştere mondială pentru că am jucat la Barcelona, pentru golurile pe care le-am înscris aici, fiindcă aici am devenit cel mai bun jucător din lume…”, a mai spus Rivaldo.

El a evocat momentul despărţirii sale de gruparea catalană în 2002: “Cred că am plecat corect de la Barca, nu pe uşa din dos. Barca tocmai îl adusese pe Van Gaal (la al doilea mandat ca antrenor al echipei – n. r.) şi nici eu, nici el nu voiam să lucrăm împreună. Nu voiam să fiu jucătorul său şi am ajuns la un acord să merg la Milan. Voiam să rămân, însă din cauza lui Van Gaal până la urmă nu s-a putut.”

Rivaldo a vorbit şi despre decizia compatriotului său Neymar de a pleca de la Barca acum aproape doi ani: “Am repetat-o de multe ori, cred că a greşit, dar toată lumea e liberă să hotărască aşa cum vrea. E un jucător atât de bun încât Barcei i-ar plăcea probabil să-l recupereze.”

Fosta glorie a Selacao a fost prezent în weekend în România, la meciul FC Viitorul – Universitatea Craiova (2-1), în care fiul său, Rivaldinho, a înscris golul victoriei.

Cele mai citite

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...

Rețea pakistaneză de trafic de migranți, destructurată în România

O investigație transfrontalieră condusă de Poliția Română (Poliția Română), sprijinită de Europol și la care au participat poliția austriacă (Landeskriminalamt Salzburg) și Forțele carabinierilor...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă