FC Barcelona, cea mai scumpă campanie de achiziţii. Ce ştie să facă vrăjitorul Philipe Coutinho..

FC Barcelona, cea mai scumpă campanie de achiziţii. Ce ştie să facă vrăjitorul Philipe Coutinho..

FC Barcelona, cea mai scumpă campanie de achiziţii din istorie

FC Barcelona, cea mai scumpă campanie de achiziţii. Ce ştie să facă vrăjitorul Philipe Coutinho.. Aşa ceva nu ai mai văzut niciodată!

Florin Budescu 0 comentarii

Echipa catalnă a avut cea mai scumpă campanie de achiziţii din istorie. Recordul era deţinut până acum de Real Madrid. Dar achiziţia numprul 1 este cea a lui Philipe Coutinho. Acesta răvăşeşte fotbalul de ceva vrene cu execuţiile sale magnifice.

Barcelona a spulberat recordul mondial al sumelor plătite pentru transferuri într-un singur sezon, după ce l-a adus pe Philippe Coutinho. Acesta a costat 120 de milioane de euro, plus bonusuri de 40 de milioane de euro.

Marca a dezvăluit că Barca a ajuns la 312,5 milioane de euro cheltuite pentru achiziţii în acest sezon. În sumă nu sunt luate însă în calcul bonusurile.

Din 312,5 milioane de euro, 120 s-au plătit pentru Coutinho, 105 pentru Dembele, 40 pentru Paulinho. Alte 30,5 au fost investite în Semedo, 12 pentru Deulofeu şi cinci pentru Marlon.

Precedentul record aparţinea lui Real Madrid, care a plătit 257,4 milioane de euro pentru transferuri în sezonul 2009 - 2010. Atunci tot Florentino Perez era preşedinte. Cristiano Ronaldo şi Kaka au fost aduşi de madrileni în acea stagiune.

Paris Saint Germain ar fi fost lider detaşat în această ierarhie dacă transferul lui Kylian Mbappe ar fi fost achitat în acest sezon. Parizienii s-au înţeles însă cu Monaco să plătească 180 de milioane de euro abia în vară.

Aceasta pentru a respecta regula fair-play-ului financiar. Astfel, PSG e pe locul al patrulea în top, cu 238 de milioane de euro plătiţi în acest sezon. 222 de milioane de euro au fost achitaţi doar pentru achiziţia brazilianului Neymar, devenit cel mai scump fotbalist din istorie.

A treia, după Barca şi Real, e Manchester City, care a achitat în actuala stagiune 249,3 milioane de euro pentru achiziţii. Dar Cetăţenii nu o duc prea bine în acest sezon, când se află pe locul şapte în clasament. 

Topul 5 e completat de Chelsea Londra, cu 216,8 milioane de euro, investiţi în jucători tot în acest sezon.

Comentarii

loading...