10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportFC Barcelona l-ar putea pierde pe Messi

FC Barcelona l-ar putea pierde pe Messi

Pe lângă pierderea foarte probabilă a titlului în fața marei rivale Real Madrid, cele mai negre vise ale fanilor Barcelonei ar putea deveni realitate dacă șefii de pe Camp Nou nu îl vor convinge pe Lionel Messi să rămână la echipă.

Pe fondul tensiunilor tot mai evidente care există la gruparea catalană, sextuplul câștigător al Balonului de Aur se gândește foarte serios să pună capăt „mariajului” de 15 ani pe care îl are cu Barca. Se pare că fotbalistul în vârstă de 33 de ani s-a săturat să fie considerat responsabil pentru tot ceea ce se întâmplă la club, presa speculând că el a fost cel care a decis demiterea antrenorului Ernesto Valvede, în luna ianuarie.

Conform postului spaniol de radio Cadena Ser, cel mai titrat jucător din istoria fotbalului a stopat negocierile pentru prelungirea contractului cu FC Barcelona, care expiră în vara lui 2021. Messi, care îl are ca agent chiar pe tatăl său, Jorge, demarase discuțiile pentru prelungirea acordului semnat în 2017 cu clubul la care şi-a petrecut întreaga carieră, însă acum fotbalistul sud-american nu mai doreşte să rămână pe Camp Nou.

Pe de altă parte, însă, preşedintele clubului, Josep Maria Bartomeu, a dezmințit aceste zvonuri și i-a asigurat pe fani că Messi va agăța ghetele în cui la Barcelona. „Messi a spus că îşi va încheia activitatea şi viaţa fotbalistică la Barca. Nu voi explica detaliile, pentru că suntem concentraţi asupra competiţiei şi negociem cu mulţi fotbalişti, însă Messi ne-a explicat că vrea să rămână aşa că ne vom bucura de el pentru încă mult timp”, a asigurat conducătorul catalan.

În ultima perioada, decarul Barcelonei a devenit tot mai vocal în criticile aduse clubului. După ce în ianuarie a avut o dispută cu directorul sportiv Eric Abidal, Messi a „recidivat” o lună mai târziu și a declarat că echipa sa nu este suficient de bună pentru a câştiga Liga Campionilor în acest sezon.

Messi a marcat săptămâna trecută cel de-al 700-lea gol al carierei, în partida cu Atletico Madrid, încheiată cu scorul de 2-2. În cele 15 sezoane jucate în tricoul primei echipe a Barcelonei, argentinianul a cucerit 10 campionate, 6 Cupe ale Spaniei și 4 Ligi ale Campionilor.

 

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă