27.3 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

FC Botoșani a câștigat derby-ul Moldovei

În ultimul meci al etapei cu numărul 13, echipa pregătită de Marius Croitoru a făcut spectacol cu rivalii din Iași și termină turul sezonului regulat pe loc de play-off. Din cauza lucrărilor de refacere a gazonului de pe arena din Copou, Politehnica Iași a fost nevoită să dispute derby-ul Moldovei pe terenul din Botoșani.

Deşi a abordat meciul cu două vârfuri, trupa lui Teja nu a creat pericol, în timp ce botoșănenii puteau deschide scorul prin Roman, Cascini sau Papa. Golul a picat în minutul 44, când Rodriguez a executat cu precizie un penalty. Mitanul secund a fost dominat copios de trupa lui Croitoru, care a reușit să mai marcheze de două ori, prin Mihai Roman și Reagy Ofosu. Partida a fost la un pas de întrerupere în minutul 32, când în urma unui fault dictat în favoarea celor de la Poli Iași, susținătorii celor de la Botoșani i-au provocat pe rivalii ieșeni, Aceștia au reacționat și doar intervenția promptă a Jandarmeriei a făcut ca lucrurile să nu degenereze. Meciul nu s-a reluat decât după ce fanii ieșeni au fost evacuați cu forța de către scutieri.

După acest succes, FC Botoșani a urcat pe locul 5 în clasamentul Ligii I, cu 19 puncte acumulate, în timp ce ieșenii coboară o poziție, până pe 7, cu 18 puncte.

Ultima oră
Pe aceeași temă