19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportFCSB, ca și calificată. Echipa lui Becali a învins Milsami

FCSB, ca și calificată. Echipa lui Becali a învins Milsami

În meciul disputat la Giurgiu, pe Stadionul ”Marin Anastasovici”, vicecampioana României s-a impus prin golurile marcate de Florin Tănase (12, 56) şi are prima şansă la calificarea în faza următoare.

Scorul putea fi mai mare, dar ”roş-albaştrii” au ratat mai multe ocazii clare de gol, iar din min. 72 au jucat în inferioritate numerică, Lucian Filip primind al doilea cartonaş galben, la zece minute de la introducerea sa pe gazon.

FCSB a deschis scorul în min. 12, prin Tănase, cu un şut din colţul careului mare, la care o contribuţie a avut şi portarul Chirinciuc. Singura oportunitate a oaspeţilor în prima repriză a venit în min. 16, când Andronic a executat o lovitură liberă, mingea a fost deviată, dar Vlad a fost atent şi a reţinut.

Echipa antrenată de Bogdan Andone şi-a mai creat situaţii notabile prin Cristea (30), al cărui şut din colţul careului mic a fost respins de portar, Nedelcu (38), care a şutat de la 35 metri, puţin alături de vinclu, şi Man (43), blocat de Crăciun în momentul şutului.

La reluare, FCSB şi-a majorat avantajul prin acelaşi Tănase (56), care a marcat simplu din centrarea lui Man. Nedelcu a ratat o mare şansă (65), după o fază similară, reluând slab centrarea lui Man, iar Chirinciuc a acordat corner. Portarul oaspeţilor s-a evidenţiat şi la lovitură liberă de la 22 metri executată de Coman (71).

FCSB a avut alte trei ocazii mari după ce a rămas în zece, prin Hora (85), cu un şut de la 40 de metri, pe lângă poarta goală, la o ieşire pe contraatac, prin Ov. Popescu (86), blocat de Plătică în poziţie de finalizare, şi Coman (88), care a trimis pe lângă din poziţie de gol.

Vlad a avut o intervenţie salutară, în min. 90+2 Vlad, când s-a opus unui autogol al lui Planic, la o centrare în careul bucureştenilor.

“Trebuia să fie 5-0, sunt foarte mulţumit. Mingea a fost numai la noi, am avut posesie, ce să vrei mai mult de la un meci de fotbal. Am văzut că Oaidă e fotbalist. Nu îl ştiam bine, nu ştiam dacă face faţă la FCSB. Dar intră cu mingea în careu, e tehnic, are curaj”, a spus Gigi Becali, imediat după încheierea partidei.

Dacă va trece de Milsami Orhei, FCSB va juca în turul al doilea cu învingătoarea dintre Alaşkert FC (Armenia) şi Makedonija Skopje (Macedonia de Nord). Armenii s-au impus joi, la Erevan, cu 3-1.

Cele mai citite

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă