9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportFCSB, eliminată din Europa de "super forța" Vitoria Guimaraes

FCSB, eliminată din Europa de “super forța” Vitoria Guimaraes

Lusitanii s-au impus prin golul marcat de Edmond Tapsoba, în minutul 53, din penalty. 

Vitoria putea câştiga cu un scor fluviu meciul, în care a avut şi două bare, dar a ratat foarte mult în faţa unei echipe care a evoluat foarte slab, confirmând astfel momentul dificil prin care trece FCSB.

Echipa din Guimaraes a avut şansa golului încă din minutul 2, când Pintilii a pierdut o minge, însă Pepe a tras slab şi Bălgrădean a respins.

Ocaziile s-au succedat în continuare la poarta vicecampioanei României, care nu a reuşit să îşi creeze nicio şansă decentă de gol. Davidson (17) a şutat peste poartă după o acţiune personală, apoi Planic a blocat şutul lui Rochinha (26), iar Pepe a reluat peste. Pepe nu a nimerit ţinta din careu nici două minute mai târziu (28). Planic a fost din nou providenţial, deviind în corner şutul lui Rochinha (35).

Prima repriză s-a încheiat cu o bară a gazdelor, nimerită de Bruno Duarte, cu capul, din centrarea lui Sacko (45), după care Poha a reluat mult peste poartă.

În debutul reprizei secunde, Roman, intrat în locul lui Creţu, care risca eliminarea, l-a faultat din spate pe Davidson, iar Tapsoba a marcat din penalty.

Prima oportunitate a ”roş-albaştrilor” a venit în minutul 54, când Panţîru a şutat de la 20 metri, un pic peste poartă.

Vitoria continuat să atace şi să rateze: Planic (57) a blocat şutul lui Rochinha, Davidson a fost imprecis în două situaţii (58, 59), Rochinha (61) a ratat şi el după o gafă uriaşă a lui Planic.

FCSB a încercat să construiască, dar a fost neputincioasă de cele mai multe ori, în timp ce Vitoria a făcut un joc de posesie, cu ieşiri pe contraatac. O acţiune bună a echipei antrenate de Bogdan Vintilă a fost cea a lui Coman, încheiată cu un şut pe lângă (83).

Portughezii au mai avut o bară (90), prin Joao Teixeira, dar FCSB putea da lovitura la ultima fază a jocului, când Cristea a trimis cu capul din marginea careului mic, însă reluarea a fost slabă şi pe direcţia portarului.

Pentru Vintilă a fost al doilea meci ca antrenor al FCSB şi al doilea eşec, fără gol marcat.

FCSB ratează grupele unei competiţii europene pentru al doilea sezon consecutiv. Mai mult, în Liga I echipa patronului Becali se află pe ultima poziție, fiind în real pericol de a retrograda în divizia secundă.

Cele mai citite

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...
Ultima oră
Pe aceeași temă