7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportFCSB, „regina” golurilor din Liga 1

FCSB, „regina” golurilor din Liga 1

În epilogul etapei a 8-a din Liga 1, FCSB a primit vizita celor de la FC Hermannstadt, iar trupa lui Toni Petrea a confirmat, încă o dată, că este „regina” golurilor în acest sezon. Roș-albaștrii au deschis scorul rapid, în minutul 3, cu o execuție de chinogramă a lui Iulian Cristea, iar jocul a curs apoi într-o singură direcție. Dennis Man a modificat tabela la 2-0 în minutul 11, în timp ce Sergiu Buș a înscris primul său gol pentru FCSB în minutul 32, după o acțiune superbă, la care a colaborat cu Olimpiu Moruțan. Man a ieșit la rampă din nou în minutul 34, când i-a pasat lui Moruțan pentru 4-0, iar lucrurile erau deja clare.

Oaspeții au irosit cea mai mare ocazie în repriza secundă, când brazilianul Jo Santos a lovit bara din lovitură liberă. În minutul 72, Man i-a pasat decisiv lui Tănase, care a închis tabela la 5-0.

FCSB a obținut astfel cea mai categorică victorie din acest an și este cea mai prolifică echipă a Ligii 1. Roș-albaștrii au înscris, până acum, de 22 de ori, având cu 9 goluri mai mult decât Craiova, următoarea formație din topul reușitelor.

La conferința de presă de la final, antrenorul gazdelor, Toni Petrea, a avut un discurs laudativ la adresa elevilor săi: „Nu mă gândeam că vom marca 5 goluri, dar știam că ne vom crea ocazii. Mă bucur că n-am primit gol. Sunt preocupat de un joc ofensiv, îmi place să ne creăm ocazii de poartă. Încercăm să ne îmbunătățim jocul de la un meci la altul. Cred că e un lucru îmbucurător că suntem echipa din campionat cu cea mai mică medie de vârstă. Simion a făcut un joc foarte bun, ținând cont că e primul lui meci ca titular. Și Șut a făcut un meci bun. Sunt mulțumit de ei”.

Petrea a spus, încă o dată, că nu se pune problema ca Laurențiu Reghecampf să revină la FCSB. „Am o relație foarte bună cu Laurențiu Reghecampf. Nu s-a pus problema să vină aici. Nu mi-am permis să-l deranjez după ce s-a întâmplat în Arabia. N-am vorbit absolut deloc cu Laur”, a afirmat antrenorul în vârstă de 45 de ani.

După acest succes, FCSB revine pe locul secund în clasamentul Ligii 1, cu 18 puncte. Roș-albaștrii sunt la egalitate cu CFR Cluj, dar au un golaveraj net superior. Lider e în continuare CS Universitatea Craiova, cu 21 de puncte.

Pentru FCSB urmează deplasarea de la Giurgiu, de lunea viitoare, unde o va întâlni pe Chindia Târgoviște.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă