FCSB şi-a prezentat noul antrenor

FCSB şi-a prezentat noul antrenor

Bogdan Andone (44 de ani) a fost prezentat oficial drept noul antrenor al FCSB. Prezent la Palat, alături de Gigi Becali şi MM Stoica, Andone şi-a început oficial mandatul din postura de principal, după ce până acum a fost secundul lui Teja.

Rl online 0 comentarii

"Această veste am primit-o cu încredere, cu entuziasm. Aşteptam să văd care va fi programul echipei, pentru că eu oricum mai aveam contract pentru un an cu clubul. Înseamnă o mare provocare, sunt convins că vom forma o echipă puternică, avem jucători de calitate şi vrem să formăm un grup unit, o echipă agresivă, care să încerce să câştige cât mai multe meciuri şi să ne îndeplinim obiectivele. Ce mă recomandă? Să-l întrebaţi pe domnul Stoica sau pe alţi oameni cu care am lucrat, pentru că ei vor răspunde mai bine ca mine ce a determinat acaestă alegere. Sunt cumnat cu Marius Şumudică, am fost colegi de echipă la Sportul Studenţesc, din 93-94, avem o relaţie bună, dar fiecare cu drumul lui, cu filozofia lui de fotbal, şi drept dovadă ne-am despărţit după ce am luat campionatul cu Astra. A fost o experienţă extrem de importantă să lucrez cu el. Sunt puternic din punct de vedere psihic şi cred că nu vor fi probleme. Sistemul în care am jucat eu la echipele pe care le-am antrenat până acum a fost 4-3-3. Îmi place foarte mult ideea şi filozofia lui Hagi de la Viitorul şi am încercat pe cât posibil să implementez la echipele la care am antrenat şi lucrurile au mers bien spre foarte bine. Probabil vom încerca în 4-3-3 şi vom vedea în continuare de cum vor decurge lucrurile. Lotul este foarte bun valoric, echilibrat, cu jucători cu exprienţă, gen Pintilii, gen Filip, şi cu jucători tineri sau foarte tineri cu calităţi extraordinar de bune. Sper să facem un bun mix din aceşti jucători şi să scoatem maximum din el", a declarat noul antrenor al FCSB.

Ca jucător, Bogdan Andone a evoluat pentru Corvinul Hunedoara, Sportul Studenţesc (în două rânduri), FC Braşov, Rapid (în două rânduri), Farul (în două rânduri), Oţelul, Ferencvaros, Apollon Limassol, Alki Larnaca şi Ermis Aradippou. Ultima dată a jucat la Farul, în sezonul 2009-2010. A câştigat trei trofee în Giuleşti: titlul, Cupa şi Supercupa, între 1998 şi 1999.

Ca antrenor principal, Bogdan Andone le-a condus pe FC Voluntari (2011-2012), Olimpia Satu Mare (iulie 2016 - iunie 2017), ASU Politehnica Timişoara (iunie 2017 - martie 2018), Metaloglobus Bucureşti (iulie - octombrie 2018) şi Energeticianul (octombrie 2019 - ianuarie 2019). Înainte de a semna cu Olimpia i-a fost antrenor secund lui Marius Şumudică la Astra şi la Al Shaab, cu giurgiuvenii reuşind să câştige titlul de campion.

Comentarii

loading...