22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportFCSB - victorie chinuită, obținută pe final de partidă

FCSB – victorie chinuită, obținută pe final de partidă

Roș-albaștrii mai au o șansă de a câștiga titlul de campioni dacă în ultima etapă CFR pierde sau face egal în meciul cu Viitorul, iar FCSB se impune în fața Astrei, scrie gsp.ro

Teixeira a salvat echipa într-un final cum numai lui îi prieşte şi-a dat apă vie roş-albaştrilor înainte de ultimele 90 de minute. Craiova a fost iar îngenuncheată, primul eşec pe noul “Oblemenco”.

Trebuie să fie teribil de greu să simţi cum se scurg minutele şi nu mai ai aer în piept, pe un stadion sufocant, cu atmosfera-i anti-Bucureşti, iar rivalul tău să stea undeva peste munţi la 4 puncte distanţă. Iar înfrângerea să te arunce în hăul celui de-al treilea campionat eşuat consecutiv şi în gura plină de venin a fostului/actual/viitor patron. Şi nici să ai un wild-card în fotbal gen Radunovici care să-ţi mângâie o pasă decisivă să dai drumul la motoare.

Atitudine la ce-o pica
Steaua a început meciul pe noul “Central” de parcă era august şi a venit la promenadă. Cu o echipă rebranduită, fără mingicarul Budescu – aici cred că s-au pus de acord şi Dică, şi Becali, şi Vasi, că Budi prea are personalitate şi întoarce vorba, de parcă nu el a dus echipa spre titlu -, fără Bălaşa, fără Man. Dar cu acelaşi Planici, aerian şi debusolat după golul ieşenilor pe care-l are pe conştiinţă, cu Florinel Coman scos de la naftalină, cu mustangul Teixeira.

Alibec e deja în alt film, nu se mai pune. Craiova a început de parcă ea trăgea la titlu. Entuziast, cu gheparzii ăia mititei pe flancuri, cu mai multă viteză decât discernământ.

Două ocazii scoase din joben, la nimereală
Băluţă (5) a vrut să dea foarfecă, dar în spinarea lui Planici. Mitriţă (14) era să-i bage în boală pe aiuriţii Planici şi Ovidiu Popescu, doar că a scos Bălgrădean. Junior Morais i-a suflat mingea lui Gustavo (24), altfel era deranj. Băluţă (25) l-a remarcat iar pe portar. Steliştii dormeau în ghete şi trecea titlul pe lângă ei.

Coman a desenat în bandă, ar avea nevoie de o minge doar pentru el, i-a simţit lipsa. Teixeira i-a ţinut pe toţi în spate. A dat din voleu, în minutul 41, de a înlemnit arena. Culmea e că cel mai aproape de gol a fost Steaua: în primul minut al prelungirilor, din umărul lui Gnohere, mingea a ajuns la Florin Tănase, singura dată când s-a văzut, iar decarul a reluat cu capul, indecis, încât Mitrovici a scos.

Zaibăr energy empty
Tiago Ferreira (48) era să-şi îndeplinească visul, expus în Gazetă: s-a înălţat imperial peste adversarii din plastelină, a reluat cu capul, Pufi a atins un pic balonul, care a lovit transversala. Pe juveţi i-a luat valul, parcă au luat o gură de zaibăr înainte. Au făcut ca toate alea, cu intrări tăioase, să mănânce din duşman după 16 ani de nimic. Când te gândeşti că la Astra s-a jucat duminică de amorul artei, în linişte, de se auzea şi bâzâitul ţânţarului de Giurgiu.

Hocus-pocus
În acelaşi minut, 68, după o fază creată minuţios pe zonă centrală, şi Mitriţă, şi Zlatinski i-au băgat în sperieţi pe stelişti. Trecând peste resentimente, Dică l-a introdus pe gazon pe Budescu. Apoi pe Man. Titlul se mai vedea, dar cel din 2019, poate, nu cel din 2018. S-a trecut la fotbalul de gherilă, să sară tibiile, oltenii să ducă meciul spre ultimele minute, la ce-o fi, doar să încurce, steliştii să-l audă pe Gigi la TV.

 
Benzar, teatral, a dat zeflemitor cu piciorul în gazon. Când nici cel mai înfocat stelist nu mai spera – mai intrase şi Dodel Tănase ultimul cartuş – , Tase celălalt a scos mingea dintre doi juveţi plouaţi, a dat-o în careu, iar Filipe Teixeira (86) a scuturat plasa cum numai el ştie s-o facă.

Portughezul a făcut uitat fotbalul insipid al echipei sale de până atunci şi ţine Steaua în viaţă pentru cele mai teribile 90 de minute din sezon. Un salvator aterizat pe iarbă, ca-n ultimul Derby de România, doar azi a fost ziua lui Dinamo. Oltenii nu mai rup blestemul în veci. 

Cele mai citite

Ministrul Burduja propune un Centru de Operațiuni de Securitate în domeniul energiei

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, dorește să se înființeze, în România, un Centru de Operațiuni de Securitate în domeniul energiei. Ministrul Burduja a lansat această propunere...

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...

Șapte ambarcațiuni cu peste 400 de migranți au ajuns în Insulele Canare

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite afirmă că, dintre cei 266.940 de migranți care au încercat să ajungă în Europa anul trecut, 97%...
Ultima oră
Pe aceeași temă