13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportFed Cup, nou format din 2020

Fed Cup, nou format din 2020

Fed Cup renunţă astfel la sistemul său tradiţional de desfăşurare, cu meciuri interţări programate pe parcursul întregului sezon, călcând astfel pe urmele Cupei Davis, a cărei nouă formulă cu o fază finală la care vor lua parte 18 selecţionate va debuta în luna noiembrie, la Madrid.

Cu ocazia unei conferinţe de presă care a avut loc la Queen’s Club din Londra s-a confirmat că Budapesta va găzdui turneul final al Fed Cup până în 2022.

Partidele din capitala Ungariei urmează să se desfăşoare pe zgură, iar premiile totale puse în joc se vor ridica la 18 milioane dolari.

Patru naţiuni, finalistele din acest an, Franţa şi Australia, alături de ţara gazdă Ungaria şi o echipă invitată, sunt calificate direct la turneul final, celelalte opt urmând să fie stabilite la capătul unui play-off programat în luna februarie.

Echipa României s-a oprit în semifinalele ediţiei trecute a Fed Cup, fiind învinsă în deplasare de Franţa, care va înfrunta în finală Australia, în luna noiembrie la Perth.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, fost lider mondial timp de 64 de săptămâni, în prezent pe locul 7 în lume, a declarat luni că va boicota un eventual nou format al Fed Cup. „Iubesc Fed Cup şi nu aş schimba-o niciodată. Dacă se va schimba Fed Cup, nu voi mai juca. Îmi place formatul de acum, iar dacă îl vor schimba va fi diferit, pentru că Fed Cup înseamnă să joci acasă şi în deplasare”, a afirmat Halep.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă